Leto Sergia Ramosa sa blíži ku koncu, kde bude hrať v budúcej sezóne?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leto Sergia Ramosa sa blíži ku koncu, kde bude hrať v budúcej sezóne?

Sergio Ramos v drese PSG.
Sergio Ramos v drese PSG.AFP
Sergio Ramos (37) je bez klubu od júna, keď ukončil zmluvu s Parížom Saint-Germain. Skúsený španielsky futbalista si momentálne hľadá nové pôsobisko, tlačí ho však čas - do konca prestupového obdobia zostávajú už len tri týždne.

Saudská Arábia, Sevilla, Argentína, Spojené štáty? To sú len niektoré z destinácií, ktoré boli nedávno spájané s budúcnosťou Sergia Ramosa. Pravdou je, že Španielove vysoké finančné požiadavky spôsobujú, že je veľmi ťažké pre akýkoľvek klub podpísať s ním zmluvu.

Podľa denníka L'Équipe zarábal tento stredný obranca v PSG šesť až sedem miliónov eur v čistom. Teraz chce, aby mu nový tím dával podobný plat. Tieto požiadavky sú vzhľadom na jeho vek a problémy so zraneniami, ktoré mal v posledných dvoch rokoch, trochu nerealistické.

V podstate len tento faktor mu bránil v návrate do Sevilly, jeho prvého domova. Klub mal záujem priviesť ho do svojich radov a on sa chcel takisto vrátiť, aby si zahral Ligu majstrov. Vedenie celku však zrejme počíta s možnosťou, že sa Ramos do konca leta s nikým nedohodne. V takom prípade by ho mohlo priviesť za pre nich výhodnejších podmienok.

V posledných dňoch sa objavili hlasy spájajúce bývalého hráča Realu Madrid s Bocou Juniors, ktorá nezažíva najlepšie obdobie. Juan Román Riquelme vidí v majstrovi sveta spôsob, ako sa posilniť. Hráč im opakovane prejavil svoju náklonnosť a povedal, že ich uprednostňuje pred rivalom River Plate.

Návrat do hry s Messim?

Ďalšou možnosťou, ktorú zvažuje Ramosov agent, je opätovné spojenie s Leom Messim v Interi Miami. Táto možnosť je trochu vzdialenejšia vzhľadom na to, že klub Davida Beckhama už vynaložil značné výdavky na získanie argentínskej hviezdy a jeho bývalých spoluhráčov Busquetsa a Albu. To v kombinácii s platovým stropom, ktorý zaviedla MLS, veľmi sťažuje príchod veterána.

Futbalový svet aktuálne zasahuje odliv svetových hviezd do Saudskej Arábie, ktorá uzatvorí svoje prestupové okno až 20. septembra. Saudi už viackrát neúspešne klopali na Ramosove dvere, keďže stredný obranca chce naďalej súťažiť na najvyššej úrovni, ale ak sa čas kráti, mohol by si zmenu prostredia rozmyslieť.