Stará banda je pokope. Alba sa v Miami pripojil k Messimu s Busquetsom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stará banda je pokope. Alba sa v Miami pripojil k Messimu s Busquetsom

Ľavý obranca získal s Barçou šesť španielskych ligových titulov a bol súčasťou tímu, ktorý v roku 2015 vyhral Ligu majstrov.
Ľavý obranca získal s Barçou šesť španielskych ligových titulov a bol súčasťou tímu, ktorý v roku 2015 vyhral Ligu majstrov.Profimedia
Španielsky obranca Jordi Alba (34) podpísal zmluvu s Interom Miami, kde sa minimálne do konca decembra 2024 spojí s bývalým spoluhráčom z Barcelony Lionelom Messim (36), uviedol vo štvrtok klub Major League Soccer.

Oznámenie o dohode, ktorá zahŕňa aj opciu na rok 2025, prišlo dva dni po tom, čo majiteľ Interu Jorge Mas povedal, že Alba je na ceste.

Pripojí sa k argentínskej superhviezde Messimu a španielskemu stredopoliarovi Sergiovi Busquetsovi, ďalšiemu bývalému hráčovi Barcelony, keďže Inter, ktorého spolumajiteľom je Angličan David Beckham, sa snaží zvrátiť zlú formu Miami v MLS.

Alba, ktorý má na konte 93 reprezentačných zápasov za Španielsko, v máji v Barcelone skončil - vypršala mu zmluva.

Ľavý obranca získal s Barçou šesť titulov španielskej ligy a bol súčasťou tímu, ktorý v roku 2015 vyhral Ligu majstrov. Hral aj v španielskom národnom výbere, ktorý vyhral majstrovstvá Európy 2012.

"Jordi je úspešný, dynamický a skúsený hráč, ktorého sme radi získali, aby sme mohli pokračovať v posilňovaní nášho tímu. Už viac ako desať rokov dokazuje, že je jedným z najlepších obrancov v tomto športe vďaka svojej pevnosti v defenzíve aj schopnosti prispievať do útoku. Vieme, že pomôže Interu Miami dosiahnuť klubové ciele v tejto sezóne aj v ďalších," povedal športový riaditeľ Interu Chris Henderson. 

Inter vo svojom vyhlásení uviedol, že Alba by sa mal "pripojiť k tímu v najbližších dňoch". Medzitým sa Messi a Busquets v utorok zúčastnili na prvom tréningu s Miami a očakáva sa, že v noci z piatka na sobotu proti mexickému Cruz Azul v Ligovom pohári budú debutovať za klub - možno nie v základných zostavách.

Inter Miami - Cruz Azul, sobota 02:00