Busquets odolal arabským miliónom a zahrá si opäť s Messim. Smeruje do Miami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Busquets odolal arabským miliónom a zahrá si opäť s Messim. Smeruje do Miami

Busquets mení Európu za Ameriku. Odmietol mnohonásobne vyššie ponuky zo Saudskej Arábie.
Busquets mení Európu za Ameriku. Odmietol mnohonásobne vyššie ponuky zo Saudskej Arábie.Fabrizio Romano
Spoločnú šatňu zdieľali viac ako 13 rokov, až kým Lionel Messi neodišiel z Barcelony. Teraz, po dvoch rokoch, sa znova stretnú v jednom tíme. Dve futbalové hviezdy spojí v Inter Miami David Beckham. Po majstrovi sveta z Argentíny si nenechal ujsť príležitosť uloviť druhú veľkú rybu v podobe Sergia Busquetsa (34).

Busquets sa s Barcelonou, s ktorou vyhral všetko, čo mohol (32 trofejí, pozn.), rozlúčil po dlhých 18 rokoch. Samozrejme, nechýbali pri jeho mene aj závratné ponuky zo Saudskej Arábie, ale podobne ako Messi, tiež on sa rozhodol zvoliť iný druh života. Vzdal sa miliónov, ktoré by mu v krajine bezproblémov zaplatili.

V Katalánsku sa rozlúčil najlepším možným spôsobom. Ako kapitán doviedol mužstvo k prvému majstrovskému titulu La Ligy od roku 2019. Hráč z Badia del Vallés 10. mája oznámil, že v Barçe pokračovať nebude. Klub mu pripravil emotívnu poctu.

Busquets a jeho štatistiky z ostatných mesiacov
Busquets a jeho štatistiky z ostatných mesiacovFlashscore

 

Následne si zobral čas, aby rozhodol o ďalšej budúcnosti. Vyriešil ju po tom, čo jeho blízky priateľ Lionel Messi prijal ponuku z Interu Miami. Samotný americký klub zverejnil informáciu o Busquetsovom príchode prakticky podobne, ako v prípade Messiho. Prostredníctvom špeciálneho videa.

S nadhľadom môžeme napísať, že MLS strelila druhý gól do siete Saudi Pro League. Busquets a Messi budú hrať na Floride. Existuje možnosť, že sa k nim pridá aj tretí futbalista. V slnečnom Miami by sa tak stretli traja priatelia. Jordi Alba už nejaký čas rokuje s bratmi Masovcami a Beckhamom, majiteľmi klubu. Zainteresované strany sa snažia nájsť spôsob, ako sa zmestiť do platového stropu, ktorý je prísne kontrolovaný americkými úradníkmi.