Trio z Barcelony opäť spolu. Alba doplní v Miami Messiho s Busquetsom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trio z Barcelony opäť spolu. Alba doplní v Miami Messiho s Busquetsom

Jordi Alba podpíše zmluvu s Interom Miami.
Jordi Alba podpíše zmluvu s Interom Miami.Profimedia
Skúsený ľavý Jordi Alba (34) sa upíše Interu Miami a spojí sa s bývalými spoluhráčmi z Barcelony Lionelom Messim (36) a Sergiom Busquetsom (35). A účastník americkej MLS s podpismi nových hráčov nekončí. V utorok informoval verejnosť väčšinový vlastník klubu Jorge Mas.

Traja veteráni a noví mladíci

Ako prvého predstavil Inter Miami Messiho, ku ktorému sa pripojil stredopoliar Sergio Busquets. Alba prichádza rovnako v čase, keď sa mužstvo trápi na poslednom mieste súťaže. "Jordi Alba s nami podpíše o niekoľko hodín zmluvu," zdôraznil Mas skupine novinárov po tréningu prvého tímu. 

Vedenie klubu, ako ďalej prízvukoval Mas, si za ďalšieho novica vybralo 20-ročného mladíka z klubu Libertad paraguajského obrancu Diega Gomeza. A to nie je všetko. Omladzovanie kádra mimo príchod troch skúsených lídrov bude pokračovať taktiež dvadsaťročným hráčom - stredopoliarom Facundom Fariasom. Jorge Mas prezradil, že má s klubom ústnu dohodu. 

Majiteľ Miami dodal, že rokuje aj s dvoma mladými talentmi z argentínskej ligy -  Tomasom Avilesom, stredným obrancom z Racing Clubu a útočníkom Brianom Aguirrem z Newell's Old Boys.

Suárez zatiaľ nie

V ostatnom období sa objavovali informácie o možnom transfere Luisa Suáreza, jedného z najlepších kamarátov Lionela Messiho. Mas uviedol, že akýkoľvek pokus o podpis uruguajského veterána je obmedzený jeho zmluvnou situáciou s brazílskym klubom Grémio.

"Luis Suárez je hráčom Grémio. Má platnú zmluvu. Chápeme blízky vzťah, ktorý má s Lionelom, Sergiom a Jordim. Hrali spolu v Barcelone. Veľa sa hovorilo o tom, že príde do Interu Miami. Neuskutočnili sme priame rozhovory s Grémiom ani so Suárezom. Neviem, ako môže opustiť Grémio. Ak sa tak stane, môžeme s Luisom rokovať a priviesť ho k nám. Táto možnosť by tu bola," prezradil.

Tretí šampión do partie

Tridsaťštyriročný Alba, ktorý má na konte 93 zápasov za španielsku reprezentáciu, rozviazal v máji zmluvu s Barcelonou po jedenástich rokoch. V Katalánsku získal šesť domácich titulov a bol súčasťou tímu, ktorý v roku 2015 vyhral Ligu majstrov. Národnému tímu pomohol k triumfu na majstrovstvách Európy v roku 2012. 

Messi a Busquets v utorok absolvovali prvý tréning s novými spoluhráčmi pred ich možným debutom - piatkovým pohárovým súbojom proti mexickému Cruz Azul.