Messi víta starého priateľa. Busquets podpísal zmluvu s Miami v deň 35. narodenín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi víta starého priateľa. Busquets podpísal zmluvu s Miami v deň 35. narodenín

Sergio Busquets sa rozlúčil so Španielskom, hrať bude v MLS.
Sergio Busquets sa rozlúčil so Španielskom, hrať bude v MLS.AFP
Inter Miami hľadá posily v radoch bývalých hráčov Barcelony a cez víkend získal dve nové tváre. V sobotu podpísal zmluvu s klubom Lionel Messi (36) a po ňom podľa očakávania Sergio Busquets (35).

Busquets strávil celú svoju doterajšiu kariéru v Katalánsku, za Blaugranas odohral 719 súťažných zápasov. S Kataláncami získal 31 trofejí, z toho deväť za víťazstvo v španielskej lige a tri "ušaté" trofeje za víťazstvo v Lige majstrov. Po sezóne 2023/2024 však nepredĺžil kontrakt a stal sa voľným hráčom.

"Je to výnimočná a vzrušujúca príležitosť a som veľmi rád, že som dostal túto šancu. Teším sa na ďalší krok mojej kariéry v Interi Miami. Klub na mňa urobil dojem minulý rok, keď sme sem prišli s Barcelonou, a som šťastný, že zaň môžem hrať. sa neviem dočkať, ako pomôžem Interu Miami dosiahnuť úspech a naplniť jeho ambície," povedal Busquets.

Busquets v nedeľu oslávil 35. narodeniny, v zámorí zároveň podpísal zmluvu na dva a pol roka. Očakáva sa, že nebude poslednou akvizíciou z Barcelony, keďže do Spojených štátov mieri aj obranca Jordi Alba.

Inter Miami naliehavo hľadá posily, keďže sa mu v tejto sezóne nedarí. Doteraz nazbieralo osemnásť bodov a v tabuľke Východnej konferencie MLS je posledné. Na pozície zaručujúce play-off stráca 12 bodov, k dobru má dva zápasy.

Ďalšie futbalové prestupy a špekulácie