Flashscore zostava slovenských legionárov: Pilier Rakovan, strelci Chvátal a Koscelník

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Pilier Rakovan, strelci Chvátal a Koscelník
Rakovan si udržal čisté konto.
Rakovan si udržal čisté konto.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 3. do 9. októbra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Zostava slovenských legionárov za obdobie od 3.10. do 9.10.
Zostava slovenských legionárov za obdobie od 3.10. do 9.10.Flashscore

Brankár

Matej Rakovan (Zlín) 8,0

Účastník českej najvyššej futbalovej súťaže zo Zlína čakal na body do tabuľky od konca augusta. Po sérii troch prehier sa jedného dočkal 30. septembra za remízu s Českými Budějovicami. Ďalší nerozhodný výsledok si tamojší káder pripísal aj 7. októbra a stál pri tom aj slovenský gólman. Rakovan kryl všetkých šesť streleckých pokusov z produkcie pražských Bohemians, udržal si 100-percentnú úspešnosť a dopomohol k zisku bodu z pôdy súpera. Z celej zostavy slovenských legionárov si k svojmu menu pripísal najlepšie hodnotenie. Mužstvo z východnej Moravy bude podobné výkony brankára potrebovať ako soľ, nachádza sa totiž na dne FORTUNA:LIGY.

Obrancovia

Juraj Chvátal (Olomouc) 7,8 

Olomoucu sa po dvoch neúspechoch v rade čelo tabuľky trošku vzdialilo. Svoje nezdary vylepšil tím domácim triumfom 4:0 nad Mladou Boleslavou. Otvárací a zároveň víťazný zásah zaknihoval obranca Chvátal. V 26. minúte si po úniku na krídle zasekol brániaceho protivníka, posunul si loptu viac na os ihriska a ľavačkou umiestnil loptu k bližšej žrdi. Na zelenú známku čakal od 13. augusta, tentoraz sa vyšplhala na 7,8.

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,2 

Feyenoord naďalej patrí k najlepším tímom holandskej Eredivisie a svoju zásluhu má na tom aj Hancko. K víťazstvu 2:0 nad Zwolle prispel kvalitným výkonom a už siedmym po sebe idúcim zeleným hodnotením. Nezapísal sa síce do gólových štatistík, ako to bolo na štadióne Atlética Madrid v rámci Ligy majstrov, no svojmu mužstvu pomohol k šiestemu trojbodovému zápisu po sebe. Do reprezentačného výberu sa tak vracia v dobrej športovej forme i pohode.

Milan Škriniar (PSG) 7,2 

Po prehre z Newcastlu sa 12-bodový Paríž predstavil na pôde 11-bodového Rennes. Ďalšie zaváhanie si celok z hlavného mesta Francúzska nemohol dovoliť. Svoje ambície začali hráči Saint-Germain napĺňať po polhodine hry a rezultát uzavreli už tesne pred 60 odohranými minútami. Celý zápas bol pilierom obrany aj Škriniar, ktorý si vyslúžil známku na úrovni 7,2. V Ligue 1 patrí jeho tímu tretia priečka, na lídra z Monaka strácajú Parížania iba dva body.

Martin Koscelník (Breda) 7,8

Z ostatných štyroch vystúpení v Eerste Divisie si Breda odniesla iba jediný bod. Dojem z nedávneho obdobia vylepšil trojbodový zásah na 3:2 z 96. minúty na ihrisku Groningenu. Ešte skôr však pred polčasovou prestávkou upravoval na vtedajších 2:1 práve Koscelník. Slovenský obranca si otvoril strelecky účet v novom pôsobisku a prispel tak k cennej výhre a posunu tímu na 14. priečku druhej najvyššej holandskej súťaže. Do ideálnej zostavy Slovákov v zahraničí sa dostal druhý raz v rade. Pred týždňom sa do nej prepracoval s hodnotením 7,7.

Stredopoliari

László Bénes (Hamburg) 7,5 

Bénesovi futbal v Nemecku chutí a odzrkadľuje sa to na hodnoteniach svietiacich pri jeho mene. Tentoraz sa Hamburg predstavil vo Wehene, kde gólový bič plieskal až na konci. V 81. minúte otvorili skóre domáci, tesne pred vypršaním riadnej hracej doby hostia vyrovnali. Hrdinom sa opäť raz mohol stať práve László, to by však musel v ôsmej minúte nadstaveného času úspešne premeniť pokutový kop. Nestalo sa, klub z prístavného mesta získal iba bod a za vedúcim St. Pauli zaostáva o dva body. Ofenzívnemu futbalistovi zaručilo posledné vystúpenie známku 7,5.

Andrej Fábry (UTA Arad) 7,3 

Futbalový káder z rumunského mesta Arad sa naposledy v ligovom prostredí presadiť nedokázal. Nelichotivý počin ale zopakoval aj v poslednom kole v súboji s Petrolulom. V strede poľa hostí nastúpil Fábry, odkrútil si 81 minút a po výkone hodnom známky 7,3 bol vystriedaný. Jeho UTA zaknihovala tretiu remízu po sebe a v 16-člennej tabuľke Ligy 1 jej s 10 bodmi patrí až 14. pozícia. Rovnako ako Škriniar, Koscelník a Bénes, tak aj Andrej sa do našej zostavy dostal druhý raz v rade.

Tomáš Rigo (Ostrava) 7,3 

Baník neprehral od 20. augusta a o svoju cennú bodovú vlnu neprišiel ani doma proti Pardubiciam. Gólový scenár zápasu bol napísaný už po 50 minútach hry a znamenal priebežný i konečný rezultát 1:1. Takmer o 20 minút neskôr smeroval dole z ihriska Rigo, ktorý po výkone s hodnotou 7,3 prepustil svoje miesto kolegovi Sinovi. Po zisku bodu poskočila Ostrava na šieste miesto FORTUNA:LIGY.

Erik Jirka (Plzeň) 7,6

Po troch pohárových dueloch bez aktívnej minutáže sa v zostave Plzne znovu predstavil aj Jirka. Jeho mužstvo si v lige naposledy pripísalo porážku v dôležitom boji proti Sparte. Teraz západočeský tím privítal na svojej pôde Jablonec. Po 22. minútach sa prvým strelcom stretnutia stal práve slovenský futbalista, ktorý premenil ponúknutý pokutový kop. Polčasové skóre ale znelo 2:2, hneď po zmene strán prišla aj gólová bodka a viac radosti priniesla hostiteľom i Jirkovi. Plzeň tak z tretieho miesta naháňa obe pražské “S“.

Útočníci

Adam Nemec (Voluntari) 7,5 

Totožne ako Fábryho Arada, tak ani Nemcovo Voluntari sa nepresadilo v druhom po sebe idúcom meraní síl. Gólový zápis tak nepribudol ani na konto slovenského útočníka, ktorý počas remízy s Craiovou odohral celý zápas. Výkonom si však vyslúžil pomerne slušné a zelené hodnotenie, ktoré ho zaradilo ho útoku ideálnej zostavy legionárov spod Tatier. Tím okolo Slováka sa ligového triumfu nedočkal od 7. augusta. 

Ivan Schranz (Slavia Praha) 7,7

Hororový štart zažila pražská Slavia v Liberci, keď už v ôsmej minúte mala dvojgólové manko. Po štvrťhodine hry ale veľkolepý obrat naštartoval Schranz – postrážil si ofsajdovú líniu na hranici šestnástky a umnou i razantnou strelou k žrdi znížil na 1:2. Po stretnutí dokonca obdržal ocenenie pre Hráča zápasu. Dva remízové výsledky predelila Slavia víťaznou otočkou, v tabuľke je druhá za lídrom a večným mestským rivalom.