Flashscore zostava slovenských legionárov: Niňaj žiaril, výstavný gól Sipľaka, Čmelík hrdinom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Niňaj žiaril, výstavný gól Sipľaka, Čmelík hrdinom
Sepsi má v ideálnej zostave Niňaja aj Šafranka.
Sepsi má v ideálnej zostave Niňaja aj Šafranka.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 24. do 30. októbra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Najlepšiu známku si vyslúžil stopér Niňaj.
Najlepšiu známku si vyslúžil stopér Niňaj.Flashscore

Brankár

Dominik Holec (Karviná) 8,6

Pred ťažkou skúškou v Plzni skončili zápasy Karvinej trikrát po sebe výsledkom 1:0. Najprv z toho bola prehra v Českých Budejoviciach, následne triumf v priateľskom dueli s poľským Tychy a naposledy výhra s Hradcom Králové. Káder zo sliezskeho mesta uhral rovnaký rezultát aj štvrtý raz v rade, tentoraz to znamenalo zisk troch cenných bodov v Štruncových sadoch. Svojím dielom k tomu prispel aj Holec, ktorý musel vytiahnuť päť dôležitých zákrokov a na pôde silného oponenta si udržal čisté konto.

Obrancovia

Michal Sipľak (Zabrze) 8,1 

Do stretnutia s LKS Lodž nastupovalo mužstvo okolo Sipľaka namotivované zdolaním silného Rakówa. Z ihriska posledného tímu poľskej Ekstraklasy si Zabrze odnieslo hladké víťazstvo 5:0. O prvý a zároveň rozhodujúci zásah sa v 42. minúte merania síl výstavným spôsobom postaral práve slovenský obranca, ktorému asistoval krajan Sekulič. Górnik tak z posledných troch vystúpení vyťažil sedem bodov a v tabuľke mu patrí deviate miesto.

Branislav Niňaj (Sepsi) 9,0 

Do tmavozelených čísel so zápasovým hodnotením 9 z 10 sa svojím výkonom prekvapivo dostal Niňaj. Dvadsaťdeväťročný obranca sa na triumfe 2:0 proti Voluntari podieľal asistenciou pri víťaznom góle, ktorý už v piatej minúte strelil Stefanescu. Okrem individuálneho bodu a výhry mohol Slováka tešiť aj zodpovedný výkon, ktorým dopomohol k trom bodom. Tie posunuli Sepsi na deviatu priečku najvyššej rumunskej ligy.

Martin Valjent (Malorka) 7,4

Malorka naposledy zaknihovala výhru v La Lige ešte 16. septembra so Celtou Vigo. Z ostatných piatich predstavení však dokázala až štyrikrát bodovať, no zakaždým to bolo po remízovom výsledku. Posledný prišiel na domácom štadióne proti Getafe, kde sa zrodil bezgólový rezultát. K čistému kontu svojho brankára prispel aj Valjent, ktorý dosiahol známku 7,4. Jeho mužstvo je s deviatimi bodmi tesne nad zónou zostupu.

Michal Tomič (Slavia) 7,3

Tomič sa v drese pražskej Slavie po druhý raz dočkal plnej zápasovej minutáže. V derby o Vršovice podporoval proti Bohemians aj ofenzívne snahy “zošívaných“, čo mu v 20. minúte po asistencii Dorleyho prinieslo vytúžené ovocie. Kvalitne trafenou ranou sa postaral o otvorenie skóre a takisto aj o víťazný gól celého súboja. Hostia uspeli v Dolíčku pomerom 2:0, čím využili zaváhanie mestského rivala zo Sparty a dostali sa na čelo FORTUNA:LIGY.

Stredopoliari

Alex Iván (Karviná) 7,4 

Z predchádzajúceho stretu s Hradcom Králové si Iván odniesol najvyššiu známku zo všetkých hráčov na ihrisku. Tentoraz s Karvinou zamieril do Plzne, kde sa body nezískavajú ľahko. Hostia ich však napokon ukradli všetky tri a viac než hodinovým predstavením sa na tom podieľal aj slovenský futbalista. Jeho káder sa tak bodovo dotiahol na ôsme Teplice, ktoré prehrali tretí raz v rade.

Andrej Fábry (UTA Arad) 8,1 

Hodnotením najlepší duel aktuálnej sezóny má za sebou Fábry. Mužstvo UTA Arad ťahalo štvorzápasovú šnúru remíz a pretrhnúť ju chcelo výhrou na pôde tabuľkového suseda Universiatea Craiova. K trojbodovému zápisu po výsledku 3:2 prispel stredopoliar premenenou penaltou, ktorou vyrovnával na vtedajších 1:1. Po stretnutí svietila pri jeho mene tmavozelená známka 8,1.

Lukáš Čmelík (Hradec Králové) 8,0

V najvyššej českej súťaži sa Čmelík predstavil po šiestich týždňoch. Dlhšiu absenciu spôsobilo zranenie, po ktorom sa šiel zahriať do tamojšej ČFL v drese B-tímu. Proti Tepliciam už ale nastúpil za "áčko" Hradca Králové a zaknihoval jediný presný zásah súboja. Asistoval mu pri ňom krajan Samuel Dancák. Gól znamenal pre jeho mužstvo tri body, ktoré ho posunuli na desiatu priečku tabuľky.

Albert Rusnák (Seattle) 7,5

Sounders ukončili základnú časť MLS na druhom mieste Západnej konferencie, čo im zaručilo miestenku v osemfinále. Na prvý duel play-off nastúpili proti Dallasu, ktorý zdolali 2:0, prispel k tomu aj Rusnák. Jeho chvíľa nastala v tesne pred polčasovou prestávkou, keď sa v 43. minúte ujal exekúcie pokutového kopu a svoj razantný pokus namieril od žrde za bránkovú čiaru. Do odvety si Seattle nesie sľubný dvojgólový náskok.

Útočníci

Ľubomír Tupta (Liberec) 7,5 

Po výhre rozdielom triedy proti Plzni zamierili hráči Liberca na meranie síl so Slováckom. O všetkom dôležitom sa rozhodlo v rozmedzí desiatej až šestnástej minúty. Domáci sa dostali do vedenia, o ktoré vzápätí prišli práve po góle Tuptu. Slovenský útočník odohral 89 minút a okrem výberu do našej jedenástky si vyslúžil aj miesto v ideálnej zostave 13. kola českej najvyššej súťaže.

Pavol Šafranko (Sepsi) 7,2

Sepsi zavítalo na ihrisko rumunského Voluntari a po viac ako mesačnom čakaní sa gólu dočkal aj Šafranko. V rovnakom zápase sa výrazne darilo spomínanému Niňajovi, ktorý je jeho spoluhráčom. Obranca sa podieľal na prvom zásahu hostí, útočník ten druhý sám strelil a v 76. minúte pečatil výhru 2:0.