Flashscore zostava slovenských legionárov: Rusnák hrdinom Seattlu, trojbodový gól Prekopa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Rusnák hrdinom Seattlu, trojbodový gól Prekopa
Rusnák poslal Sounders do štvrťfinále MLS.
Rusnák poslal Sounders do štvrťfinále MLS.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 7. do 13. novembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Flashscore zostava slovenských legionárov.
Flashscore zostava slovenských legionárov.Flashscore

Brankár

Henrich Ravas (Widzew Lodž) 7,5

Počas pohárového zápasu prepustil Ravas miesto svojmu kolegovi, vo víkendovom ligovom dueli ale už bol opäť jednotkou svojho mužstva. Pri remíze na ihrisku tabuľkovo vyššie postaveného tímu Zaglebie prispel dôležitými zákrokmi k zisku jedného bodu. Gólman bol druhým najlepšie hodnoteným protagonistom súboja. Výkony brankára z poľskej Ekstraklasy neostali bez povšimnutia reprezentačného trénera Calzonu. Dvadsaťšesťročný brankár figuruje v nominácii Slovenska na záver kvalifikačného cyklu európskeho šampionátu.

Obrancovia

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,2 

V utorok si z pôdy rímskeho Lazia odnášal Hanckov tím najtesnejšiu prehru 0:1 v Lige majstrov. Rovnakým pomerom však Feyenoord dokázal uspieť cez víkend v holandskej Eredivisie. Celá obrana úradujúceho majstra tamojšej najvyššej súťaže sa proti Alkmaaru prezentovala zodpovedným výkonom, ktorý viedol k udržaniu čistého konta a trom bodom. Hancko odohral plnú minutáž a obhajcovi titulu pomáha naháňať lídra z PSV Eindhoven.

Branislav Niňaj (Sepsi) 7,2 

Posledných päť kôl rumunskej najvyššej ligy by sa dalo opísať ako remízová párty. Nerozhodne sa skončilo aj meranie síl Sepsi s Rapidom Bukurešť. Tretí tím Ligy 1 pricestoval do prostredia deviateho celku tabuľky, v ktorom pôsobí aj Niňaj. Slovák odohral v bezgólovom dueli plných 90 minút a prispel k nule na konte svojho brankára i k zisku bodu zo zápasu s favoritom.

Milan Škriniar (PSG) 7,3 

Rovnako Hancko, tak aj Škriniar si z Ligy majstrov odniesol prehru. Parížania nestačili na domáce AC Miláno, ktorému podľahli 1:2. V Ligue 1 sa ale môžu pochváliť kvalitnou výsledkovou fazónou, tú potvrdili aj pri víťazstve 3:0 nad Reims. Futbalisti PSG tým natiahli svoju šnúru výhier v domácej súťaži na číslo päť a usadili sa na čele tabuľky. Svojou snahou a aktivitou k tomu prispel aj slovenský stopér.

Michal Tomič (Slavia) 7,4 

Historický triumf nad rímskym AS si Tomič pozrel iba z lavičky Slavie, no v Olomouci sa postaral o rozhodujúci moment duelu. Krátko pred polčasovou pauzou si skvelo poradil s prízemným centrom, ktorý svojou strelou umiestnil do brány súpera. Týmto gólom sa postaral o víťazný zásah pražského klubu, ktorý zaknihoval triumf 3:1. Futbalista, ktorý hráva v Česku od roku 2020, tak opäť splatil dôveru lodivoda Trpišovského.

Stredopoliari

Erik Prekop (Bohemians) 8,1) 

Posledný presný zásah Prekopa znamenal 22. októbra víťazstvo pražských Bohemians 1:0 v Jablonci. Slovenský ofenzívny hráč sa presadil aj v 15. kole českej FORTUNA:LIGY a znova z toho bol rovnako pozitívny výsledok jeho mužstva. Sedem minút po zmene strán ustál súboj pred pokutovým územím a následne z hranice šestnástky vyslal ukážkový projektil do ľavého horného rohu brány Karvinej. Klubu z hlavného mesta tým zaistil tri body a posun na ôsmu priečku. Stal sa mužom zápasu a objavil sa aj v ideálnej zostave celého kola.

Peter Pokorný (Wroclaw) 7,3 

Slask Wroclaw neprehral v lige šesť súbojov za sebou a vyťažil z nich až 14 bodov. Na zisku posledných troch sa opäť svojím výkonom podieľal aj Pokorný. Líder Ekstraklasy uspel v prostredí Cracovie, odkiaľ si niesol výhru 1:0. Po svojom kolegovi z brány bol Slovák s hodnotením 7,3 druhým najlepším hráčom stretnutia.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,1

V talianskej Serii A to zatiaľ zo strany neapolského SSC nie je taká jazda ako v minulej sezóne. Dvanáste kolo znamenalo pre mužstvo spod sopky Vezuv domácu prehru 0:1 proti Empoli. Po remíze v Lige majstrov s berlínskym Unionom a neúspechu v ligovom prostredí to pre Neapol nebol ideálny týždeň. Lobotku môže aspoň čiastočne tešiť jeho individuálny výkon, vďaka ktorému bol druhým najlepším futbalistom svojho mužstva.

Albert Rusnák (Seattle) 8,1

Ostatné tri vystúpenia Seattlu znamenali osemfinálovú sériu s Dallasom. Sounders vyhrali 2:1 na zápasy a pri oboch výhrach bol kľúčom k úspechu práve Rusnák. V prvom dueli zaknihoval víťazný zásah, v treťom rozhodol súboj jediným gólom, ktorým posunul svojich kolegov do štvrťfinále MLS proti obhajcovi titulu Los Angeles FC. "Je to tímový hráč. Hral by na hocijakom poste, o ktorý by sme ho požiadali, stále s rovnakým nadšením a rovnakou kvalitou," vyjadril sa tréner postupujúceho celku na adresu slovenského hráča.

Útočníci

Ľubomír Tupta (Liberec) 8 

Hoci sa gólovo nepresadil a jeho Liberec iba remizoval v Hradci Králové, tak slovenský útočník si pripísal najvyššie hodnotenie aktuálnej sezóny. Štatistické údaje pozorujúce jeho hru mu určili známku osem. Dosiahol ju aj vďaka asistencii pri vyrovnávajúcom zásahu hostí na 1:1. Z práce v strede ihriska a ukážkovej prihrávky Tuptu ťažil spoluhráč Christián Frýdek. Tamojší Slovan sa tak v tabuľke udržal práve pred svojím posledným protivníkom.

Róbert Boženík (Boavista) 7,4

Po ukážkovom výkone 18. septembra s bilanciou 2+1 a hodnotením 9,4 sa známky Boženíka ani raz nedostali do zelených čísel. Stalo sa tak až v strete Boavisty s Farense, počas ktorého sa útočník znova pripomenul gólom. V 86. minúte z ťažkého uhla vyrovnával ľavou nohou na 1:1 a dal tímu nádej na bodový zisk. Tá sa však rozplynula po momentoch z nadstaveného času. Slovák bol najlepšie hodnoteným mužom svojho celku.