Flashscore zostava slovenských legionárov: Ravas skrotil favorita, víťazná prihrávka Tuptu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Ravas skrotil favorita, víťazná prihrávka Tuptu
Ravas podržal svoj tím v boji proti favoritovi.
Ravas podržal svoj tím v boji proti favoritovi.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 21. do 27. novembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Flashscore zostava slovenských legionárov.
Flashscore zostava slovenských legionárov.Flashscore

Brankár

Henrich Ravas (Widzew Lodž) 8,2

Po remíze vychytanej v poľskej najvyššej súťaži sa Ravas odobral na reprezentačný zraz, na ktorom bol náhradníkom Martina Dúbravku. S výberom Slovenska sa napokon mohol tešiť z postupu na európsky šampionát v roku 2024. Po návrate do klubového prostredia sa so svojím tímom predstavil na pôde favorizovaného Lechu Poznaň. V boji proti tretiemu mužstvu Ekstraklasy sa blysol parádnym výkonom a víťazstvo hostí podporil siedmimi dôležitými zákrokmi. Bol nielen najlepšie hodnoteným hráčom duelu, ale aj slovenským legionárom s najlepšou známkou.

Obrancovia

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,2

Slovenský obranca je v službách Feyenoordu známkou zodpovednosti a kvality. Svoje hodnotenie pravidelne dostáva do zelených čísel, nebolo to inak ani tentoraz. Po prieniku Slovákov na EURO sa Hancko vrátil do holandskej Eredivisie a bol prítomný pri šesťgólovom dueli na ihrisku Excelsioru. V obrane hostí strávil plnú minutáž a prispel k cennému triumfu 4:2. So svojím mužstvom si držia druhú priečku tabuľky za vedúcim PSV.

Milan Škriniar (PSG) 7,0

Líder Ligue 1 doma privítal tretie Monako a Škriniar pri tom nesmel chýbať. Pravidelná opora parížskej defenzívy sa so spoluhráčmi mohla tešiť zo šiesteho ligového víťazstva za sebou. Nad tímom z kniežactva dokázali zverenci Luisa Enriqueho triumfovať pomerom 5:2. Rodák zo Žiaru nad Hronom absolvoval po boku Lucasa Hernándeza celé stretnutie.

Tomáš Huk (Piast Gliwice) 6,9

Aktuálne dvanáste Gliwice cestovali na zápas do prostredia Jagellonie, ktorá sa nachádza hneď za lídrom Ekstraklasy. V zostave Piastu sa objavil aj Huk, pre ktorého to za posledné dva mesiace bolo len štvrté 90-minútove vystúpenie vo farbách svojho mužstva. Hostia si od favorita uchmatli cenné body, slovenský futbalista si za výkon vyslúžil hodnotenie 6,9.

Stredopoliari

Lukáš Haraslín (Sparta) 6,9 

Po excelentnom predstavení v slovenskom drese proti Islandu, v súboji proti ktorému sa blysol dvomi presnými zásahmi a asistenciou, si Haraslín následne v meraní síl s Bosnou oddýchol. Potom ho čakal návrat do metropoly Česka a zápas prvej Sparty s predposleným Zlínom. Ofenzívny hráč prispel k výhre 2:0 viac než 60-minútovou aktivitou, po ktorej bol za rozhodnutého stavu vystriedaný.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,2 

Pre hráčov Neapolu bola v 13. kole Serie A prichystaná neľahká skúška v podobe boja v Atalante. Domáci pred duelom strácali na “Partenopei“ iba jediný bod, oba celky tak mali o motiváciu postarané. Dôležitú bitku lepšie zvládli futbalisti spod sopky Vezuv a svojou hrou sa na tom podieľal aj Lobotka. Tím Waltera Mazzarriho zvíťazil 2:1, posunul sa na štvrté miesto a slovenskému záložníkovi dal pekný narodeninový darček.

Denis Ventúra (Olomouc) 7,0 

Sigma čakala na zisk troch ligových bodov od 7. októbra. Po troch remízových výsledkoch a jednej prehre sa dočkala v Karvinej, ktorú zdolala 2:0. V strede poľa hostí odohral 75. minút aj Ventúra a v ideálnej zostave slovenských legionárov sa objavil po druhý raz. Jeho Olomoucu patrí v českej FORTUNA:LIGE štvrtá priečka. 

Tomáš Suslov (Verona) 7,0

Od svojho letného príchodu do Verony zažil Suslov najvydarenejší duel v Serii A, aspoň čo sa týka hodnotenia. Prvýkrát má totiž jeho známka zelenú farbu. Vyslúžil si ju za 74 minút na domácom štadióne proti Lecce, s ktorým tím remizoval 2:2. S kolegom Dudom sa tak po piatich ligových neúspechoch mohli tešiť z bodového zisku. V tabuľke im ale patrí až predposledná pozícia.

Útočníci

Ľubomír Tupta (Liberec) 7,5 

Pri prieniku Slovenska na majstrovstvá Európy bol účastný aj Tupta, ktorý naskočil do zápasu s Bosnou. O pár dní neskôr sa objavil v základnej zostave Liberca a tímu pomohol k víťazstvu 2:1 proti Mladej Boleslavi. Triumf režíroval dvojgólový legionár Ghali, ktorému na druhý zásah prihrával práve slovenský útočník. Tamojší Slovan sa tak o niečo viac priblížil k prvej šestke najvyššej českej súťaže.

Erik Prekop (Bohemians) 7,3 

V súboji proti Karvinej sa Prekop stal hrdinom Bohemians, keď sa postaral o jediný gólový zásah stretnutia. Súčasťou základnej zostavy bol aj proti Tepliciam, odkiaľ si pražské mužstvo odnieslo jeden bod za remízu 1:1. Slovák zaknihoval plnú minutáž a kádru pomohol dostať sa pred svojho tabuľkového suseda.

Albert Rusnák (Seattle) 7,1

Rusnák svojím zásahom 11. novembra nasmeroval Seattle do konferenčného finále. Dvadsaťdeväťročný futbalista bol pri kľúčovej výhre nad Dallasom jediným hráčom na listine strelcov. V ďalšej fáze play-off MLS čakal na Sounders obhajca titulu Los Angeles FC. Člen širšieho reprezentačného kádra strávil na ihrisku 90 minút, po ktorých sa však jeho sezóna skončila. Úradujúci majster postúpil ďalej po najtesnejšom víťazstve 1:0.