TOP 10 futbalistov, ktorí sa po sezóne môžu stať voľnými hráčmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 10 futbalistov, ktorí sa po sezóne môžu stať voľnými hráčmi
Ako dopadne sága Mbappé?
Ako dopadne sága Mbappé?Profimedia
Bosmanovo pravidlo hovorí, že ak futbalistovi končí zmluva o šesť mesiacov alebo menej, tak môže "beztrestne" rokovať s prípadnými záujemcami a po vypršaní kontraktu sa k novému tímu môže pripojiť zadarmo. Flashscore Správy vybral desať najznámejších mien, ktoré sú v takejto situácii a teda im aktuálna zmluva končí po sezóne 2023/24.

Kylian Mbappé (PSG)

Nekonečný príbeh stále nie je na svojom konci. Znova sa hovorí o tom, že Real Madrid sa pokúsi získať francúzsku hviezdu zadarmo, ale čo sa reálne stane si už asi nedokáže tipnúť nikto. Táto sága sa ťahá už tri roky a minimálne ešte niekoľko mesiacov aj bude. Rôzne médiá píšu o kadejakých scenároch. Dokonca aj o takých, že by sa do hry mohli vložiť ďalšie kluby z Premier League.

Luka Modrič (Real Madrid)

Momentálne všetko nasvedčuje tomu, že víťaz Zlatej lopty po sezóne Real Madrid naozaj opustí. Jeho vyťaženosť klesla hlavne pre to, že v konkurencii mladších hráčov má byť ťarcha hlavne na nich. Chorvát však dokazuje, že vek je iba číslo a podáva kvalitné výkony. V septembri oslávil už 38. narodeniny. Špekuluje sa o záujme zo Saudskej Arábie.

Toni Kroos (Real Madrid)

Nemec vyhral s Realom Madrid rovnako ako Modrič všetko a spoločne vytvorili ikonické duo, ktoré v histórii futbalu má iba veľmi málo konkurentov. Kroos pritom oslávil iba 33. narodeniny, takže má priestor na pokračovanie. Či to ale bude v Reale je otázne. Posledné dni zaujali hlavne informácie, že by sa mohol vrátiť do národného tímu, aby si zahral na domácom európskom šampionáte.

Keylor Navas (PSG)

Kostarický brankár si z ponúk bude môcť vyberať. Z parížskeho veľkoklubu určite odíde, veď po príchode Donnarummu iba zahrieva lavičku. Začiatok roka 2023 strávil na hosťovaní v Nottinghame, ale teraz nie je vôbec vyťažovaný, čo je vzhľadom na jeho kvality obrovská škoda.

Piotr Zieliński (SSC Neapol)

Čoraz viac sa zdá, že poľský záložník opustí Neapol. V posledných týždňoch sa veľa hovorí o tom, kde by mohol skončiť. Veľký záujem majú kluby v Saudskej Arábii, ale takisto konkurenčný Inter. Zieliński pôsobí pod Vezuvom od roku 2016 a vypracoval sa na jedného z najlepších hráčov sveta na svojom poste, ale v máji oslávi už svoje 30. narodeniny.

Mario Hermoso (Atlético Madrid)

Španielsky obranca pravidelne nastupuje za Atlético, odohral šestnásť ligových zápasov a šesť v Lige majstrov. Člen národného tímu je na prestupovom trhu ostrosledovaným artiklom. Madridský celok mu ponúka novú zmluvu, ale ako 28-ročný by mohol vyskúšať aj nové dobrodružstvo.

Presnel Kimpembe (PSG)

Stopérsky post v PSG je zaujímavo obsadený, ale do toho sa miešajú aj zranenia. Samotný Kimpembe od februára nenastúpil a počas uplynulých šestnástich mesiacov zasiahol iba do ôsmich duelov, pričom jediný raz bol v základe. V konkurencii Škriniara, Marquinhosa, Hernándeza, Danila a po novom aj Beralda bude nesmierne ťažké dostať sa späť, keď sa dá dokopy. Preto je reálnou variantou odchod.

Adrien Rabiot (Juventus)

Francúzsky záložník je dôležitým hráčom Juventusu a zdá sa, že konečne naplnil potenciál, ktorý na začiatku sezóny mal, ale nejaký čas mu trvalo, kým sa naozaj preukázal v plnej svojej kráse. Momentálne sa ale nezdá, že by v turínskom mužstve mal pokračovať. V minulosti ho chcel Manchester United, ozvať sa mal aj konkurenčný Inter.

Ángel Di María (Benfica)

Aj keď sa to možno nezdá, tak argentínsky majster sveta oslávi vo februári už svoje 36. narodeniny a po letnom turnaji Copa América ukončí reprezentačnú kariéru. Pred sezónou podpísal ročný kontrakt s Benficou, teda klubom, do ktorého prišiel z materského Rosaria. Že by sa kruh uzavrel aj na klubovej úrovni? V hre však je viacero možností.

Wilfred Ndidi (Leicester)

Africký defenzívny záložník patril na svojom poste k najlepším hráčom Premier League. Po zostupe Leicesteru napriek záujmu najväčších svetových značiek zostal a hrá iba v The Championship. Zmluva mu však končí, a tak bude jednoduchšie, aby sa dostal na prestížnejšiu adresu. Očakáva sa, že to aj využije, pretože záujem stále pretrváva.

Ďalšie známe mená: Guido Rodríguez, Daiči Kamada, Serge Aurier, Rui Patrício, Koen Casteels, Eric Dier, Lukas Klostermann, Lucas Vazquéz, Lloyd Kelly, Tosin Adarabioyo, Joel Matip, Tiago Djalo, Alex Sandro, Harry Toffolo, Leonardo Spinazzola, Koke, Thiago Alcantara, Jorginho, Marco Reus, Dele Alli, Nicolas Pépé, Ángel Di Maria, Juan Cuadrado, Felipe Anderson, Che Adams, Kelechi Iheanacho, Willian, Valentin Barco, Ivan Perišič, Pablo Fornals, Aaron Wan-Bissaka*, Alex Meret*, Kenny Tete*, Victor Lindelof*, Marcos Alonso*, Anthony Martial*

* hráči označení hviezdičkou majú v zmluvách opciu na predĺženie zmluvy