Pepe vylepšil svoj rekord, Bellingham si ide vlastný príbeh a nezastaviteľný Aursnes

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pepe vylepšil svoj rekord, Bellingham si ide vlastný príbeh a nezastaviteľný Aursnes
Pepe zreje ako víno.
Pepe zreje ako víno.Profimedia
Šiesty hrací deň Ligy majstrov 23/24 je za nami. To znamená, že je čas opäť vybrať jedenásť hráčov, ktorí nás počas uplynulých dvoch večerov očarili. Výber Flashscore Správ vychádza z interného systému hodnotenia, ktorý zohľadňuje množstvo individuálnych štatistík zo zápasov - napríklad góly, strely na bránu, úspešné prihrávky či vyhraté súboje.
Najlepšia zostava 6. kola LM.
Najlepšia zostava 6. kola LM.Flashscore

Brankár

Joe Hart (Celtic) - 8,2

Celtic sa s Ligou majstrov rozlúčil so vztýčenými hlavami, keď v záverečný deň oslavoval víťazstvo 2:1 nad Feyenoordom. Škótski rekordní majstri za to môžu ďakovať aj Joeovi Hartovi. Skúsený Angličan si vo svojom 51. vystúpení v milionárskej súťaži pripísal šesť zákrokov.

Obrancovia

Fredrik Aursnes (Benfica) - 8,1

Benfica má za sebou katastrofálnu skupinovú fázu. Portugalský majster si dobrým výkonom v Salzburgu zabezpečil aspoň tretie miesto v skupine D. Aursnes zaujal svojou útočnou dravosťou. Nór pripravil dôležitý gól, ktorý stanovil konečné skóre 3:1.

Pepe (FC Porto) - 8,2

Porto postúpilo do osemfinále Ligy majstrov vďaka triumfu 5:3. Do streleckej listiny sa zapísal aj Pepe - vo veku 40 rokov a 290 dní. Týmto spôsobom vylepšil svoj vlastný rekord.

Natan (Neapol) - 8,2

Už vo svojej premiérovej sezóne v európskom futbale zanechal výraznú stopu. Pri domácej výhre Neapola nad Bragou Brazílčan zachytil dve kľúčové prihrávky súpera a pripravil aj gól Victora Osimhena na 2:0.

Samuel Lino (Atletico Madrid) - 9

Po presvedčivom ročníku na hosťovaní vo Valencii sa Samuel Lino konečne presadil v základnej jedenástke Atlética Madrid v sezóne 2023/24. Obranca hrá v systéme "Rojiblancos" ústrednú úlohu.  Podieľal sa na oboch góloch svojho tímu pri víťazstve 2:0 nad Laziom.

Samuel Lino strelil gól na 2:0.
Samuel Lino strelil gól na 2:0.Profimedia

Stredopoliari

Kalvin Phillips (Manchester City) - 8,1

Pep Guardiola v náročnom vonkajšom zápase proti Crvenej Zvezde prerotoval svojich stredopoliarov - čo dalo šancu ukázať sa aj Kalvinovi Phillipsovi. Anglický reprezentant má od svojho prestupu z Leedsu v Manchestri City veľmi malý priestor. Dosiahol však 91,5-percentnú úspešnosť prihrávok a v nadstavenom čase premenil penaltu, ktorá sa neskôr ukázala ako víťazná. 

Dani Ceballos (Real Madrid) - 8,6

Aj Španiel profitoval z rotácie. Nastúpil ešte len v deviatom súťažnom stretnutí v tejto sezóne. Ceballos sa podieľal na víťazstve 3:2, keď v závere stretnutia strelil rozhodujúci gól a pripravil ďalšie tri strely na bránu.

Jude Bellingham (Real Madrid) - 8,6

Naďalej o ňom môžeme písať a hovoriť ako o novom fenoméne. Vo veku 20 rokov sa Angličan v každom zápase presadzuje v Madride čoraz výraznejšie. Proti Unionu Berlín zaujal 93,4-percentnou úspešnosťou prihrávok. Bellingham je jediným hráčom, ktorý bol trikrát nominovaný do našej Zostavy kola.

Útočníci

Ángel di María (Benfica) - 9,1

Aj vo veku 35 rokov zostáva jednoducho svetovou triedou. Pri víťazstve Benficy nad Salzburgom 3:1 Argentínčan rozvlnil sieť priamo z rohového kopu. Okrem toho pripravil gól na 2:1 a zaznamenal 40. asistenciu v najvyššej európskej súťaži.

Joselu (Real Madrid) - 8,3

Joselu si pripísal proti Unionu hetrik a zohral kľúčovú úlohu pri šiestom víťazstve Realu v šiestich zápasoch. Tento 33-ročný hráč je skutočným neskorým rozkvetom.

Joselu bol proti Unionu Berlín takmer nezastaviteľný.
Joselu bol proti Unionu Berlín takmer nezastaviteľný.Profimedia

Galeno (FC Porto) - 10

Muž zápasu v prvom súboji so Šachtarom. Vtedy strelil dva góly a poskytol jednu asistenciu. V odvete Brazílčan opäť zaradil vyšší rýchlostný stupeň. V stredu strelil dva zásahy a pridal dve asistencie. Za svoj výkon mu zaslúžene patrí najvyššie hodnotenie - žiadnemu inému hráčovi sa to v skupinovej fáze v tejto sezóne nepodarilo.