Škriniar si zahrá osemfinále. Enrique sľubuje, že Paríž bude na jar ešte silnejší

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škriniar si zahrá osemfinále. Enrique sľubuje, že Paríž bude na jar ešte silnejší

Luis Enrique doviedol PSG do osemfinále Ligy majstrov.
Luis Enrique doviedol PSG do osemfinále Ligy majstrov.Profimedia
Tréner Paríža St. Germain Luis Enrique (53) bol po stredajšej remíze 1:1 v Dortmunde spokojný s postupom svojho tímu do osemfinále, hoci Parížania si v poslednom kole víťazstvom nezabezpečili miestenku do play-off. PSG zapasoval výsledok druhého duelu skupiny F, v ktorom Newcastle prehral doma s AC Miláno 1:2. Podľa Enriqueho bude francúzsky majster v jarnej časti sezóny oveľa silnejší.

Dortmund - PSG 1:1

PSG skončilo v papierovo najsilnejšej skupine F na druhom mieste, tri body za Dortmundom. Tretie AC Miláno získalo rovnaký počet bodov ako parížski giganti, ale má horšiu vzájomnú bilanciu. V prípade víťazstva Newcastlu by francúzsky favorit nepostúpil do osemfinále.

"Som rád, že sme postúpili z takej náročnej skupiny, sú to cenné skúsenosti. Som spokojný s prístupom hráčov a s tým, ako hrali. Vytvárame si veľa šancí, aj keď zatiaľ nie sme takí efektívni," povedal šéf lavičky Paríža na tlačovej konferencii.

Jeho tím v stredu nemal postupovú situáciu pod kontrolou. Newcastle dlho viedol nad talianskym celkom, navyše Francúzi od 51. minúty prehrávali po góle Karima Adeyemiho. O päť minút neskôr však vyrovnal Warren Zaire-Emery, ktorý sa vo veku 17 rokov a 280 dní stal najmladším francúzskym strelcom v LM. Prekonal tak rekord Karima Benzemu a dosiahol svoj prvý gól v milionárskej súťaži skôr ako jeho hviezdny spoluhráč Kylian Mbappé.

"Výsledok Newcastlu som príliš nesledoval, nemôžem si dovoliť myslieť na ďalší zápas, to by bola katastrofa. Až v 80. minúte, keď sa AC Miláno dostalo do vedenia, som zareagoval a dal som mužstvu pokyn, aby viac držalo loptu a neriskovalo. Samozrejme, stále sme chceli vyhrať a skončiť prví v skupine," povedal Enrique.

PSG tak nechýba opäť medzi šestnástkou najlepších tímov Ligy majstrov. Naposledy sa mu nepodarilo postúpiť do osemfinále v sezóne 2012/13. Pri pondelkovom žrebe ale nebude medzi druhými nasadenými tímami a stretne sa s jedným z víťazov skupín.

Tabuľka skupiny F.
Tabuľka skupiny F.Flashscore

"Žiadny z tímov, ktoré skončili na prvom mieste v skupine, nebude chcieť dostať PSG v osemfinále. Navyše, vo februári budeme ešte silnejší," dodal Španiel. Plnú porciu minút si pripísal slovenský stopér Milan Škriniar. V známkovaní Flashscore obdržal 7,4.