Vavrova Kodaň postupuje zo skupiny, United končia na štvrtom mieste. Stopercentný Real

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vavrova Kodaň postupuje zo skupiny, United končia na štvrtom mieste. Stopercentný Real
Aktualizované
Hráči Kodane dokonali senzáciu.
Hráči Kodane dokonali senzáciu.Profimedia
Futbalisti Manchestru United prehrali v poslednom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov a končia na poslednom štvrtom mieste skupiny A, takže európske poháre pre "Red Devils" v tejto sezóne nebudú pokračovať. Senzačne z druhej priečky postupuje Kodaň.

Skupina A

FC Kodaň - Galatasaray 1:0

Dánsky tím senzačne postúpil druhýkrát vo svojej histórii zo základnej skupiny Ligy majstrov. Hrdinom mužstva sa stal autor jediného gólu v zápase Lerager, ktorý na konci videl červenú kartu, ale jeho spoluhráči tesný výsledok udržali. Slovenský obranca Denis Vavro nastúpil v základnej zostave a odohral kompletnú minutáž. Galatasaray si na jar zahrá v Európskej lige.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Manchester United - Bayern Mníchov 0:1

Manchester United na domácej pôde bez viacerých chýbajúcich hráčov prehral, čo znamená, že končí posledný. Nielen, že nepostúpil, ale dokonca si nezahrá ani Európsku ligu. Ako prvý anglický tím v histórii inkasoval počas skupinovej fázy až pätnásť gólov. Na Old Trafforde rozhodol Coman. Asistoval Kane, ktorý spoločne so Sakom a Bellinghamom prispeli v skupine k najvyššiemu počtu presných zásahov (7).

"Red Devils" sú zároveň prvým mužstvom z Premier League, ktoré skončilo na poslednej priečke skupiny LM druhý raz (2005/06). United navyše prehrali až 12 z 24 zápasov tohto ročníka, pričom rovnaký počet prehrali počas 62 duelov v minulej sezóne. Bayern v skupinovej fáze LM neprehral rekordných 40 zápasov a len v štyroch remizovali. Naposledy neuspel 27. septembra 2017 na ihrisku PSG (0:3).

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Konečná tabuľka skupiny A.
Konečná tabuľka skupiny A.Flashscore

Skupina B

Lens - Sevilla 2:1

Na francúzskej pôde sa hralo o tretie miesto v skupine a tým pádom účasť v jarnej fáze Európskej ligy. Zatiaľ čo Lensu stačila remíza, tak Sevilla musela vyhrať. Skóre otvoril prvým gólom v Lige majstrov domáci Frankowski, ktorý premenil penaltu. Rovnako z pokutového kopu odpovedal svojím tretím gólom z ostatných štyroch súťažných stretnutí Sergio Ramos, ale o rozhodnutie sa postaral Fulgini. Tešia sa tak domáci, zatiaľ čo španielsky tím podčiarkol vypadnutím svoje tohtosezónne trápenie. Nenaplnil svoj "osud" a nedostal sa z tretieho miesta do EL. Ramos strelil 17. gól v Lige majstrov a je najlepším strelcom spomedzi obrancov v celej histórii súťaže.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

PSV Eindhoven - Arsenal 1:1

Oba tímy už mali istotu postupu a zároveň bolo jasné, že Arsenal skupinu vyhrá, zatiaľ čo PSV skončí druhé, takže tréneri dali šancu menej vyťažovaným hráčom. Debut v Lige majstrov zažil brankár Ramsdale, premiérový gól v tejto súťaži strelil Nketiah, ktorému asistoval Nelson. Išlo o gólovú spoluprácu dvoch anglických hráčov, čo sa v rámci LM v drese "Gunners" nestalo od roku 2014.

Následne si účet v "milionárskej súťaži" otvoril aj domáci Vertessen. Tréner Arteta zaradil do základnej zostavy troch hráčov nad 30 rokov (Jorginho, Soares, Elneny). Učinil tak prvý raz od marca 2022. V závere dostal loptu do siete obranca Kiwior, bývalý hráč Podbrezovej a Žiliny, ale tešiť sa nemohol, keďže v ofsajde bol jeho spoluhráč Gabriel.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Konečná tabuľka skupiny B.
Konečná tabuľka skupiny B.Flashscore

Skupina C

Union Berlín - Real Madrid 2:3

Real Madrid tretí raz v histórii dokázal vyhrať základnú skupinu Ligy majstrov s plným počtom 18 bodov. Na pôde Unionu síce Modrič nepremenil penaltu a z protiútoku otvoril skóre Volland, ale po zmene strán Joselu dvomi zásahmi otočil priebežný výsledok. Zdalo sa, že Král zachráni svojmu tímu bod, lenže hrdinom hostí sa stal Ceballos, pre ktorého to bol prvý gól v aktuálnej sezóne.

Berlínčania so ziskom dvoch bodov končia na poslednom mieste tabuľky. V stredu môže stopercentne dokončiť skupinovú fázu ešte Manchester City. Realu sa po zranení vrátil Kepa. Jeho náprotivok Rønnow podal skvelý výkon, ale prehre nezabránil. "Biely balet" naposledy vyhral úvodné tri vonkajšie stretnutia sezóny v LM počas ročníka 2021/22, kedy nakoniec uspel aj vo finále.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

SSC Neapol - Sporting Braga 2:0

Slovenský záložník Stanislav Lobotka nastúpil v základnej zostave Neapola a odohral 69 minút, vystriedal ho Gaetano. Jeho Neapol končí na druhom mieste skupiny a postupuje do osemfinále. Braga sa umiestnila na tretej priečke a pokračovať bude v Európskej lige. "Partenopei" viedli, keď si prihrávku Politana poslal do vlastnej siete Saatci. Po polhodine hry zvýšil Osimhen. SSC vedenie udržal a dostal sa medzi najlepších 16 tímov najprestížnejšej európskej klubovej súťaže rovnako ako minulý rok, vtedy vypadol vo štvrťfinále s AC Miláno.

Konečná tabuľka skupiny C.
Konečná tabuľka skupiny C.Flashscore

Skupina D

Inter - Real Sociedad 0:0

V priamom súboji o prvé miesto v skupine gól nepadol, a tak vďaka lepšiemu skóre končí na čele tabuľky Real Sociedad (7:2), druhý Inter (8:5) bol strelecky aktívnejší, ale presného zásahu sa nedočkal.

Salzburg - Benfica 1:3

Benfica síce prehrala úvodné štyri zápasy, ale naposledy remizovala s Interom a teraz vyhrala na pôde Salzburgu, takže po priamom súboji o tretie miesto si zabezpečili jar v Európskej lige. Gólom a asistenciou zažiaril Di María, ktorý zvýšil počet prihrávok v Lige majstrov na 39 a pred sebou má stále iba Messiho (40) s Cristianom Ronaldom (42).

Konečné tabuľky ďalších štyroch skupín spoznáme v stredu. Žreb osemfinále sa uskutoční v pondelok (18.12. o 12:00) vo švajčiarskom Nyone.

Konečná tabuľka skupiny D.
Konečná tabuľka skupiny D.Flashscore