United proti Bayernu zabojuje o nádej. Nerozmýšľam o negatívnom scenári, tvrdí ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

United proti Bayernu zabojuje o nádej. Nerozmýšľam o negatívnom scenári, tvrdí ten Hag

Kouč United si je vedomý pozície svojho mužstva.
Kouč United si je vedomý pozície svojho mužstva.AFP
Erik ten Hag (53) trvá na tom, že oslabený tím Manchester United musí naďalej myslieť pozitívne. Holanďanov tím sa pripravuje na utorkový zápas Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov na Old Trafford, kde domáci musia uspieť za tri body.

Triumf v dueli s nemeckým gigantom je pre United minimom, ak sa chcú vyhnúť predčasnému odchodu z elitnej európskej klubovej súťaže, keďže doposiaľ sa im v skupine A podarilo získať len štyri body a sú na dne tabuľky. "Red Devils" sa teraz musia stať nielen prvým tímom, ktorý v skupinovom súboji Ligy majstrov porazí Bayern od septembra 2017, ale ak chcú postúpiť, potrebujú aj remízu Kodane a Galatasarayu.

Ten Hag sa po minulotýždňovom ligovom víťazstve nad Chelsea snažil tvrdiť, že sezóna klubu sa nedostala do krízového režimu. Jeho nádeje však nemali dlhé trvanie, keďže sobotňajšia domáca ponižujúca prehra s Bournemouthom znamenala, že problémový ročník dosiahol ďalšie dno.

Ak zverenci holandského kouča porazia Bayern, majú zaručené minimálne miesto v play-off Európskej ligy. "Nikdy nerozmýšľam o negatívnom scenári. Myslíme pozitívne, takže vieme, čo máme robiť," povedal v pondelok na predzápasovej tlačovej konferencii a dodal:

"Musíme vyhrať, aby sme sa udržali v Európe, všetko je to o tom. Pripravíme tím s týmto pocitom a s vierou, že sme schopní to zvládnuť, Myslím si, že v posledných týždňoch sme ukázali, že keď sme v najlepšej forme, tak to dokážeme."

Lodivod United napriek skľučujúcej domácej porážke od Bournemouthu povedal: "Je to náš tím, ktorý mi dáva nádej. Nie sme konzistentní, ale máme aj veľmi dobré výkony, takže ak sa nám to podarí zopakovať, keď sme v správnom rozpoložení, potom sme schopní poraziť každého súpera. Vieru mi dodávajú zápasy proti Chelsea, Evertonu a Galatasarayu."

Posledné vystúpenie mužstva na európskej scéne mohlo priniesť viac ako len jeden bod. Anglický tím premrhal dvojgólový náskok pri frustrujúcej remíze 3:3 na pôde istanbulského Galatasarayu. Kormidelník vyzval podporovateľov, aby v utorok vytvorili zastrašujúcu atmosféru.

"Myslím si, že Old Trafford nie je príjemným miestom pre oponenta, sme si toho vedomí. Začína sa to u nás, ale potom dúfate, že fanúšikovia držia s vami. Pokiaľ som tu, vždy mám pocit, že sme absolútne spolu. Medzi tímom a priaznivcami je veľmi silné puto," myslí si ten Hag.