Bellingham je rozdielový, ale najlepší je stále Modrič, tvrdí tréner Unionu pred duelom LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bellingham je rozdielový, ale najlepší je stále Modrič, tvrdí tréner Unionu pred duelom LM

Bellingham a Modrič sú dôležitou súčasťou stredu poľa Realu.
Bellingham a Modrič sú dôležitou súčasťou stredu poľa Realu.Profimedia
Tréner Unionu Berlín Nenad Bjelica (52) v pondelok označil stredopoliara Realu Madrid Judea Bellinghama (20) za rozdielového hráča, ale pred utorkovým súbojom s Realom povedal, že veterán Luka Modrič (38) je stále najlepší na svete.

Bellingham sa vracia do Nemecka prvýkrát od svojho letného odchodu z Borussie Dortmund do hlavného mesta Španielska, kde sa stal jednou z najväčších hviezd svetového futbalu. Angličan je s 12 gólmi najlepším strelcom La Ligy v tejto sezóne, ale chorvátsky tréner si je dobre vedomý všetkých hrozieb v strede poľa Realu.

"Je to jeden z najlepších hráčov na svete v súčasnosti. Hrá na absolútne špičkovej úrovni. Rešpektujeme ho a aj každého hráča Realu Madrid. Pre mňa ako Chorváta je však Luka Modrič stále najlepší na svete," povedal Bjelica na adresu stredopoliara "Los Blancos".

"Bellingham je v top forme, strieľa góly, je rozdielový hráč a ťažko sa bráni. Zajtra bude pre nás veľkou úlohou udržať ho pod kontrolou," doplnil lodivod nemeckého mužstva. 

Krídelník Realu Lucas Vázquez pochválil vplyv svojho spoluhráča, ale povedal, že je príliš skoro porovnávať ho s niektorými velikánmi, ktorí si obliekali slávny biely dres: 

"Skvelý hráč. Jeho štart je pôsobivý. Chceme mu pomôcť, aby v tejto ceste pokračoval dlhé roky. Dúfajme, že sa mu podarí priblížiť k tomu, čo dokázali Karim a Cristiano." Tréner Carlo Ancelotti uviedol, že mladý Angličan sa ešte môže zlepšiť, a to hlavne vo fáze, keď nemá loptu vo svojej moci. 

Bjelica, bývalý stredopoliar, odohral počas kariéry deväť zápasov za Chorvátsko. Svoju trénerskú kariéru začal v roku 2008 a v novembri 2023 sa stal manažérom Unionu Berlín. V sobotu jeho káder doma zdolal Gladbach 3:1, čo bolo od augusta vôbec prvé víťazstvo tímu.

Rodák z mesta Osijek sa vyjadril, že Union má šancu v súboji proti 14-násobnému víťazovi Ligy majstrov, ale musí podať perfektný výkon. Ancelotti svojho konkurenta pochválil. "Union zmenil trénera a systém. Teraz sú ofenzívnejší a bude to vyrovnaný zápas," vravel Talian. Berlínske mužstvo je na poslednom mieste skupiny, no v prípade triumfu ešte môže dúfať v pokračovanie v Európskej lige.

Tabuľka skupiny C.
Tabuľka skupiny C.Flashscore