Sme schopní zdolať kohokoľvek, hlási tréner Girony po triumfe v derby s Barcelonou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sme schopní zdolať kohokoľvek, hlási tréner Girony po triumfe v derby s Barcelonou

Girona pokračuje v jazde snov.
Girona pokračuje v jazde snov.Profimedia
Futbalisti Girony zvíťazili nad Barcelonou prvýkrát v histórii La Ligy a vrátili sa späť na čelo tabuľky. V nedeľnom šlágri 16. kola triumfovali na ihrisku úradujúceho španielskeho majstra 4:2. Tréner hostí Míchel (48) bol po stretnutí spokojný a uviedol, že si v klube užívajú tento moment. Podľa Xaviho (43) má Girona skvelý tím a zaslúži si veľké uznanie.

V katalánskom derby sa na pôde favorita Girona ujala vedenia už v 12. minúte, keď sa presadil Arťom Dovbyk. O chvíľu neskôr však "Blaugranas" dokázali odpovedať zásluhou poľského kanoniera Roberta Lewandovského. Hostia do prestávky skórovali aj druhýkrát, vďaka presnému zakončeniu Miguela Gutiérreza. "Gironistes" boli aj v druhom polčase efektívnejší a v 80. minúte sa dostal Valery Fernández cez Julesa Kondého a zvýšil na 3:1. Nádej ešte v nadstavení vykresal Ilkay Gündogan, no poistku pre hostí potom pridal Cristhian Stuani.

Girona sa tak vyšvihla opäť na prvé miesto a má dvojbodový náskok pred Realom Madrid, ktorý remizoval na ihrisku Betisu 1:1. Pre mužstvo Míchela to je len štvrtá sezóna v najvyššej španielskej súťaži a najlepším umiestnením klubu je desiata priečka z minulého ročníka a takisto aj z kolotoča 2017/18.

"Je to výnimočné víťazstvo a vďaka nemu sme na čele. Užívame si to. S výsledkom sme veľmi spokojní, pretože sme čelili skvelému tímu Barcelony. Neviem, či máme na to, aby sme vyhrali La Ligu, ale sme schopní zdolať akéhokoľvek súpera," skonštatoval kormidelník hostí. Jeho mužstvo má na konte naďalej len jedinú ligovú prehru a dosiahlo už 13. triumf. Od druhého kola nebolo nižšie ako na štvrtej pozícii.

Barcelona klesla na štvrtú pozíciu a za lídrom zaostáva už o sedem bodov. Hostitelia v stretnutí prestrieľali svojho súpera 31:15 (na bránu 11:7), ale stačilo im to len na dva góly. V závere mohol vyrovnať na 3:3 svojím druhým presným zásahom Lewandovski, ale v dobrej pozícii mieril vedľa.

"Bol to vyrovnaný zápas a mohol sa skončiť akokoľvek. Aj keby sme ho vyhrali, bol by to spravodlivý výsledok," povedal Xavi, ktorý následne uznal kvality súpera: "Zaslúžili si to, majú pred nami náskok sedem bodov. Chceme zmenšiť rozdiel. Mužstvo je v prestavbe, hoci ma kritizovali za to, že som to povedal. Urobíte jeden krok späť, aby ste mohli urobiť dva kroky vpred."

Veľkoklub čaká ťažká cesta za obhajobou titulu, no podľa Frenkieho de Jonga je ešte do konca ligy ďaleko. "Zaostávame o sedem bodov, čo je veľa, ale je pred nami viac ako polovica zápasov. Máme ešte čas, ale musíme sa z toho dostať," uviedol Holanďan.

Prvých päť tímov tabuľky La Ligy.
Prvých päť tímov tabuľky La Ligy.Flashscore