Girona pokračuje v rozprávke, opäť vedie La Ligu. Atlético doma ešte nikto nezdolal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona pokračuje v rozprávke, opäť vedie La Ligu. Atlético doma ešte nikto nezdolal

Aktualizované
Radosť hráčov Girony a smútok na strane Barcelony.
Radosť hráčov Girony a smútok na strane Barcelony.Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid vyhrali v dueli 16. kola španielskej La Ligy nad Almeríou 2:1. Hostia ako jediní zostávajú naďalej bez víťazstva v rámci TOP 5 najlepších európskych líg. Duel Granady s Bilbaom bol predčasne ukončený pre smrť fanúšika. Barcelona manko na čelo tabuľky neznížila, po prehre s Gironou 2:4 sa navýšil.

Atlético Madrid – Almería 2:1

Keď sa Diego Simeone môže na niekoho spoliehať, tak je to ofenzívne duo Álvaro Morata a Antoine Griezmann. Žiadny iný tím v Európe nemá dvoch 13-gólových strelcov naprieč všetkými súťažami. Španielsky kanonier sa k Francúzovi pridal v nedeľu v 17. minúte po jeho asistencii. Bol to jeho 22. presný zásah v roku 2023. Vyrovnal tak svoj predchádzajúci najlepší rok (2017). O päť minút neskôr Correa zvýšil na rozdiel dvoch zásahov. 

Hostia sa zmohli na skorigovanie, keď sa v 62. minúte presadil Léo Baptistão. Proti tímu Diega Simeoneho v La Lige zaznamenal šiesty gól. Iba Cristiano Ronaldo (10) a Lionel Messi (12) majú v stretnutiach s argentínskym lidivodom na konte viac. Zároveň zostáva Atlético pred svojimi fanúšikmi neporazené. Ako jeden z troch celkov v Európe (Aston Villa a Liverpool). "Los Rojiblancos" neprehrali ani v jednom z ôsmich domácich vystúpení.

Granada - Bilbao 0:1 (nedohrali)

Zápas sa pre baskický tím začal vyvíjať dobre po tom, ako sa Iñaki Williams zapísal do streleckej listiny. Jeho gól však zatienila situácia na tribúne, kde podľa dostupných informácií jeden z fanúšikov zomrel po infarkte. Hráči oboch tímov následne solidárne opustili ihrisko a stretnutie dohrajú v náhradnom termíne.

Barcelona - Girona 2:4

V štyroch ostatných domácich dueloch "Blaugranas" proti Girone neprehrali (2-2-0). Strelili sedemnásť gólov a iba tri inkasovali. Po nedeli nič z toho neplatí. Girona prežíva skvelý ročník, čo potvrdila v dočasnom azyle Barcelony na Olympijskom štadióne na Montjuicu. Už v prvom dejstve inkasovali hráči Xaviho Hernándeza dva zásahy. Stalo sa im to štvrtý raz v ročníku. V 21. storočí si niečim podobným prešla dokopy trikrát (00/01 a 18/19). 

Hostia sa favorita nezľakli. Keď sa nadychovali v tlaku k vyrovnaniu, prišiel tretí klinec do ich rakvy v podobe zásahu striedajúceho Valeryho. Na trávniku bol dve minúty. Katalánci v nadstavenom čase znížili ešte raz, presadil sa Gündoğan, lenže akékoľvek bodové nádeje pochoval Stuani. Girona opäť vedie tabuľku o dva body pred Realom Madrid. Barcelona stráca zo štvrtej priečky sedem bodov. 

Ďalší program 16. kola La Ligy:

Cádiz - Osasuna 1:1