Sú odvážni a neboja sa. Môžu vyhrať La Ligu, vraví Xavi. Výsledky Girony ho neprekvapujú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sú odvážni a neboja sa. Môžu vyhrať La Ligu, vraví Xavi. Výsledky Girony ho neprekvapujú

Xavi sa so svojim tímom bude snažiť znížiť odstup od Girony.
Xavi sa so svojim tímom bude snažiť znížiť odstup od Girony.Reuters
Barcelona sa v nedeľu stretne v rámci La Ligy s doterajším prekvapením ročníka Gironou. Manažér "Blaugranas" Xavi Hernández (43) dokonca verí, že jeho najbližší súper môže španielsku najvyššiu súťaž ovládnuť.

Girona má na konte len jednu prehru a o bod menej ako prvý Real Madrid, ktorý v sobotu zaváhal na pôde Betisu, zatiaľ čo minulosezónni majstri z Barcelony zaostávajú za prvou dvojicou na treťom mieste o štyri body, resp. päť bodov. V predzápasovom rozhovore Xavi nezapochyboval, keď sa ho novinári opýtali, či by menší katalánsky tím mohol vyhrať La Ligu.

"Už som povedal, že napriek nepriazni osudu to, prekvapujúco, môžu dokázať. Páčia sa mi, pretože sú odvážni a neboja sa," vyslal kompliment súperovi.

Vzostup Girony na vrchol tabuľky mnohých prekvapil, ale šéf lavičky Barcy medzi nich nepatrí a na jej adresu pokračoval slovami chvály. 

"Bude to skvelý zápas. Girona je, pre mnohých, prekvapivo, lídrom, respektíve spolulídrom. Pre nás to však nie je žiadne prekvapenie. Ide o dynamický tím, má skvelého trénera, systém podobný nášmu. Chcú držať loptu, byť protagonistami - vyvíjajú na vás tlak. Gratulujem trénerovi a tímu," nechal sa počuť 43-ročný kouč.

Aktuálne najlepšia pätica španielskej La Ligy.
Aktuálne najlepšia pätica španielskej La Ligy.Flashscore

V minulej sezóne skončila Girona na 10. mieste, ale na Camp Nou udržala bezgólovú remízu a v domácom prostredí prehrala iba jednogólovým rozdielom 0:1. V tomto ročníku je však situácia iná, preto je ťažšie predpovedať, ako duel dopadne.

"Girona nás v minulej sezóne doma dostala pod tlak a u seba sa zavrela. Uvidíme. Na stretnutie sme sa pripravovali s viacerými scenármi. Majú viac variantov a individualít. Oproti minulému roku sa veľmi zlepšili."

Barca si v predchádzajúcom víkende prešla náročnou skúškou, keď vyhrala nad Atléticom Madrid 1:0. Predtým si víťazstvom 2:1 nad Portom zabezpečila účasť vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov. Zo všetkého menovaného môže v nedeľu ťažiť proti rozbehnutému čiernemu koňovi súťaže.

Ostatných päť vzájomných meraní síl.
Ostatných päť vzájomných meraní síl.Flashscore

"Z hľadiska morálky a sebavedomia sme si počínali veľmi dobre. Odohrali sme dva zápasy, ktoré boli akýmsi finále. V nedeľu nastúpime proti súperovi, ktorý je nad nami o štyri body. Musíme sa opäť ukázať v plnej sile," zdôraznil Xavi. 

Gól jeho mužstva proti Atléticu strelil Joao Félix, hosťujúci práve z madridského klubu. Hlavný lodivod bude dúfať, že na svoje pozitívne výkony Portugalčan nadviaže. A že sa nestane niečo podobné v opačnom garde. 

Posledné výsledky Girony.
Posledné výsledky Girony.Flashscore

Girona má vo svojom totiž kádri dvoch hráčov Barcy na hosťovaní. Kým Pablo Torre má klauzulu, ktorá mu bráni hrať proti svojmu materskému klubu, Eric García Barcelone čeliť môže.

"Klauzulu by som dal každému. Myslím, že je nelogické, aby proti vám hral váš vlastný hráč. Bude mať extra motiváciu, ako sa to stalo v prípade Félixa," uzavrel 43-ročný Xavi Hernández.

Barcelona - Girona (nedeľa, 21:00)