Nie sme na takej úrovni, aby sme mohli vyhrať titul, otvorene hovorí tréner Girony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nie sme na takej úrovni, aby sme mohli vyhrať titul, otvorene hovorí tréner Girony

Dokedy vydrží kúzlo Girony?
Dokedy vydrží kúzlo Girony?Profimedia
Tréner Michel (48) je presvedčený, že Girona by si mala užívať historickú formu, vďaka ktorej sa od začiatku sezóny nachádza na vrchných priečkach tabuľky La Ligy. Zároveň dodal, že jeho mužstvo nie je na takej úrovni, aby reálne mohlo bojovať o majstrovský titul.

V sobotu katalánsky tím zaknihoval už dvanástu výhru v sezóne. Na domácej pôde síce proti Valencii prehrával, ale striedajúci Stuani dvomi gólmi v závere otočil výsledok. Aktuálne sa Girona nachádza na druhej priečke s rovnakým počtom 38 bodov ako má aj Real Madrid.

Girona - Valencia 2:1

"Myslím si, že píšeme históriu. Nie je bežné, že by sme po pätnástich zápasoch mali dvanásť výhier. Tieto momenty si nesmierne užívame. Sú to zaslúžené úspechy, ale aj tvrdo vybojované. Musíme bojovať o každú loptu, každý bod. Nie sme tímom, ktorý ašpiruje na titul. Nie sme na takej úrovni," otvorene priznal Michel.

Priebežná tabuľka La Ligy.
Priebežná tabuľka La Ligy.Flashscore

Mnohých pri súčasnej forme určite napadol príbeh, ktorý nie tak dávno napísal Leicester v anglicej Premier League. Niečo také ale pri Girone podľa jej lodivoda nehrozí. "Všetci si musíme uvedomiť, že je veľmi náročné, aby sme sa posunuli na úroveň Realu, Barcelony a Atlética. Nie sme takým tímom a nemyslíme na titul," nechal sa počuť rodák z Madridu.

Najlepšie umiestnenie Girony bolo desiate miesto zo sezóny 2017/18 a 2022/23. Klub patrí do vlastníctva City Football Group, ktorého hlavným "produktom" je Manchester City. Ďalšou veľkou skúškou pre rozbehnutý celok zo štadióna Montilivi bude katalánske derby na pôde Barcelony. Stretnutie je na programe v pondelok 11. decembra.