Šialené zábery z Turecka. Prezidenta klubu zatkli, rozhodcu napadol tvrdou ranou do tváre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šialené zábery z Turecka. Prezidenta klubu zatkli, rozhodcu napadol tvrdou ranou do tváre

Aktualizované
Prezident Ankaragücü znášal vyrovnanie súpera veľmi ťažko a svojsky.
Prezident Ankaragücü znášal vyrovnanie súpera veľmi ťažko a svojsky.Profimedia
Turecká futbalová federácia (TFF) pozastavila všetky duely najvyššej domácej súťaže po fyzickom útoku na rozhodcu, ktorý sa udial priamo na trávniku. Popredný arbiter Halil Umut Meler (37) dostal najprv ranu päsťou do tváre od prezidenta MKE Ankaragücü Faruka Kocu (59), potom ho kopali na zemi a napokon skončil s otrasom mozgu v nemocnici. Šéf klubu dnes podal demisiu.

K incidentu prišlo v nadstavenom čase na konci zápasu, keď tím Caykur Rizespor vyrovnal na 1:1. Rozhodcu ako prvý napadol Koca, ktorému prišli na pomoc ešte minimálne dvaja zástupcovia domáceho klubu a do Melera ležiaceho na zemi niekoľkokrát kopli. Turecké úrady už osoby obvinené z fyzického útoku na rozhodcu zatkli.

Minister spravodlivosti Ali Yerlikaya pondelkový čin odsúdil. "Takéto incidenty sú na našich trávnikoch, ktoré sú základom mieru a priateľstva, neprijateľné," reagoval. Ankaragücü sa ospravedlnilo, nevyhne sa však drakonickým trestom.

"Násilie nemá absolútne žiadne miesto vo futbale alebo mimo neho. Bez rozhodcov neexistuje tento šport. Abritri, hráči, fanúšikovia a zamestnanci musia byť v bezpečí, aby si mohli užívať hru. Vyzývam príslušné orgány, aby sa to rešpektovalo na všetkých úrovniach," uviedol na sociálnej sieti Instagram prezident FIFA Gianni Infantino.

"Šport je nezlučiteľný s násilím a znamená mier a bratstvo. Odsudzujem útok na rozhodcu Halila Umuta Melera a prajem mu skoré uzdravenie. Nikdy nedopustíme, aby v Turecku dochádzalo k násiliu v športe," vyjadril sa turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Koca ešte v utorok podal demisiu. "Chcem zabrániť ďalšiemu poškodzovaniu klubu, fanúšikov a komunity, v ktorej pôsobím. Viem, že tento incident, za ktorý nesiem zodpovednosť, nie je možné v spoločnosti akceptovať. Zároveň dúfam, že sa vďaka tejto kauze bude oveľa viac diskutovať o štrukturálnych problémoch tureckého futbalu," uviedol.