Minuli miliardu, no aj tak žiada o posily. Pochettino: Musíme analyzovať realitu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Minuli miliardu, no aj tak žiada o posily. Pochettino: Musíme analyzovať realitu

Pochettino sa zamyslel nad kvalitou kádra.
Pochettino sa zamyslel nad kvalitou kádra.AFP
Tréner Chelsea Mauricio Pochettino (51) po nedeľňajšej prehre na pôde Evertonu uviedol, že jeho tím potrebuje získať posily na prestupovom trhu. Vyjadril sa tak napriek tomu, že klub za posledných 18 mesiacov minul na nových hráčov 1 miliardu libier.

Tretie víťazstvo za sebou vynieslo Everton o štyri body nad zónu zostupu, keďže naďalej skresáva z 10-bodového odpočtu za porušenie finančných pravidiel. Skóre otvoril Abdoulaye Doucoure, následne Lewis Dobbin svojím prvým gólom v drese "Toffees" uštedril Pochettinovi ďalšiu nepríjemnú prehru.

Bez odpočtu bodov, proti ktorému sa klub odvoláva, by boli zverenci Seana Dycheho v strede tabuľky o štyri body práve pred Chelsea. Siedma prehra v 16 ligových zápasoch, počas ktorých lodivod Chelsea bol na lavičke, znamená, že "The Blues" sa prepadli do dolnej polovice tabuľky za západolondýnsky Fulham.

Everton - Chelsea 2:0

"Musíme analyzovať realitu. Musíme sa porozprávať a pokúsiť sa v ďalšom prestupovom období priviesť posily," vravel Pochettino, ktorého káder v stretnutí dominoval, ale nedokázal sa presadiť. Tretíkrát v tejto sezóne Chelsea prehrala napriek tomu, že mala viac ako 70-percentné držanie lopty. "Futbal je o strieľaní gólov, pred bránou sme neboli dostatočne klinickí," dodal bývalý šéf Tottenhamu.

Argentínčan požiadal o trpezlivosť, pretože sa snaží dať dokopy celý rad mladých talentov. Manažéri Chelsea však zvyčajne nedostávajú veľa času na zmenu situácie a na Pochettina je vyvíjaný tlak, aby našiel rýchle riešenie problémov svojho tímu.

Everton ukázal, že je odhodlaný vzoprieť sa trestu a v tabuľke sa chce posúvať nahor. Tretím víťazstvom za posledných deväť dní zavŕšil vydarené obdobie, ktorým takmer zmazal najvyššiu športovú sankciu v histórii Premier League.

"Za hráčov minuli vysokú sumu, Pochettino je špičkový manažér, ale povedal by som, že musíte nájsť spôsob, ako vyhrať. Potešujúce je, že práve my nachádzame rôzne cesty k víťazstvám," uviedol Dyche.

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore