Nedostatok úsilia i kvality. Bolo to neprijateľné, smútil Fernandes po prehre United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nedostatok úsilia i kvality. Bolo to neprijateľné, smútil Fernandes po prehre United
Fernandes nebol spokojný s výkonom svojho mužstva.
Fernandes nebol spokojný s výkonom svojho mužstva.AFP
Bruno Fernandes (29) sa ospravedlnil za zahanbujúcu prehru Manchestru United proti Bournemouthu. Portugalský tvorca hry priznal, že jeho tím neprejavil dostatok úsilia a kvality.

United v sobotu utrpeli historicky prvú domácu prehru s nevýrazným Bournemouthom, keď hostia šokujúco zvíťazili 3:0. Zverenci Erika ten Haga predviedli slabý výkon, výsledok bol dosť zlý na to, aby vyvolal bučanie fanúšikov pri záverečnom hvizde.

Kapitán domácich Fernandes povedal, že za mizerný výkon by mali niesť vinu hráči. "Chcem sa ospravedlniť za výkon. Bolo to neprijateľné, počnúc mnou. Nehovorím o nikom inom," povedal a pokračoval:

"Myslím si však, že v šatni sa všetci zhodnú na tom, že výkon nebol hodný našej úrovne a musíme sa prezentovať oveľa lepšie. Bolo to slabšie z hľadiska kvality aj úsilia. Neboli sme takí agresívni ako v poslednom zápase proti Chelsea. Ak neodvediete svoju prácu, nevyhráte."

Nedôslední "Red Devils" v tejto sezóne prehrali 11 z 23 duelov vo všetkých súťažiach. Ten Hag po stretnutí s Bournemouthom priznal, že jeho mužstvo momentálne nemá kvalitu na to, aby bolo konzistentné na najvyššej úrovni. Fernandes uviedol, že si nevie vysvetliť, prečo si United nedokážu udržať stabilnú formu.

"Je to takto neustále. Keď vyhráme, v ďalšom dueli už nepredvádzame také výkony ako predtým. Neviem, či je to ako nedostatok koncentrácie alebo niečo iné. Musíme si uvedomiť, že po vyhratom zápase potrebujeme získať víťaznú konzistenciu.

Tím z Old Traffordu má na nájdenie riešenia málo času, keďže sa pripravuje na utorňajší súboj Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov, v ktorom "červení diabli" postúpia len v prípade, ak vyhrajú a druhý zápas skupiny A medzi Kodaňou a Galatasarayom sa skončí remízou.

Budúcu nedeľu nastúpia v Premier League do bitky s Liverpoolom, v ktorej bude Fernandes chýbať po tom, čo si proti Bournemouthu pripísal piatu žltú kartu v sezóne. "Vieme, že teraz nás v Lige majstrov čaká veľmi ťažký súboj. Musíme vyhrať a čakať na dobrý výsledok z druhého stretnutia. V prvom rade ale musíme odviesť svoju prácu. Sme viac ako schopní dosiahnuť potrebný výsledok," myslí si Portugalčan.