Dúbravka inkasoval štyri góly. City v Lutone odvrátili prekvapenie, Everton zdolal Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka inkasoval štyri góly. City v Lutone odvrátili prekvapenie, Everton zdolal Chelsea

Aktualizované
Manchester City veľké prekvapenie nedopustil.
Manchester City veľké prekvapenie nedopustil.Profimedia
Futbalisti Manchestru City odvrátili prekvapenia a na pôde Lutonu v nedeľnom zápase 16. kola Premier League vyhrali tesne 2:1. Skvelú formu preukázal ďalším debaklom Fulham, darí sa aj Evertonu, ktorý zdolal Chelsea. Tottenham doma porazil Newcastle.

Everton - Chelsea 2:0

Everton od odpočítania desiatich bodov predvádza skvelé výkony a vyhral už tretí raz po sebe. V nedeľu doma porazil aj Chelsea. Znova sa trafil najlepší strelec mužstva Doucouré, bol to jeho šiesty gól v Premier League a druhý po sebe. Už len jeden mu chýba k tomu, aby vyrovnal svoju najlepšiu sezónu 2017/18, kedy ich za Watford nazbieral sedem.

Afričan navyše strelil jedenásty zásah od príchodu trénera Dychea na lavičku "Toffees", v Premier to za ten čas nedokázal žiadny iný záložník. Chelsea okrem prehry zaznamenala ďalšiu strate v podobne zranení. Najskôr kapitána Jamesa. Toho zdravotné problémy doslova prenasledujú, odstúpiť musel už v prvom polčase. Pred koncom musel odstúpiť aj brankár Sánchez, ktorého nahradil Djordje Petrovič.

Srb zažil "totálnu" premiéru v drese Chelsea, pretože on nenastúpil ešte ani raz dokonca, ani v prípravných zápasoch, keďže sa k mužstvu pripojil po prestupe z New Englandu až na konci augusta. Počas nadstaveného času si strelecký účet v Premier League otvoril mladý útočník Dobbin a o víťazovi nebolo pochýb. Everton je síce sedemnásty, ale ak by mal aj spomínaných desať bodov, tak s 23 by sa nachádzal na desiatej priečke.

Pickford udržal piate čisté konto z ostatných deviatich duelov. Chelsea je dvanásta, prehrala druhý raz po sebe a tretíkrát z ostatných štyroch duelov.

Fulham - West Ham 5:0

Fulham deklaruje skvelú formu a znova strelil viac ako tri góly, čo sa mu podarilo štvrtý raz po sebe. Naposledy tento klub takýto kúsok dokázal počas októbra 1961. Navyše sa v ostatných štyroch stretnutiach presadil už šestnásťkrát, predtým v 14 zápasov to bolo dokopy iba trinásťkrát. Od začiatku novembra žiadny iný tím v Premier League nestrelil viac gólov (17).

Willian vsietil každý zo svojich posledných ôsmich gólov za "chalupárov" na Craven Cottage, čo sa naposledy podarilo Zamorovi pred viac ako desiatimi rokmi, ten sa doma dokonca trafil deväťkrát po sebe. Výbornými výkonmi sa naďalej prezentuje útočník Jiménez, dva razy v rade skóroval premiérovo od októbra 2020. Iwobi sa na presnom zásahu podieľal v každom z ostatných troch duelov (3+1).

Slovenský brankár Marek Rodák bol tradične náhradníkom. Hostia ukončili šesťzápasovú sériu bez prehry vo všetkých súťažiach (5-1-0).

Luton - Manchester City 1:2

Manchester City tretíkrát po sebe v Premier League prehrával 0:1, čo sa mu nestalo od novembra 2019, teda počas sezóny, v ktorej naposledy nevyhral titul. Tréner Guardiola nikdy v kariére neodohral päť ligových stretnutí po sebe bez víťazstva, čo platí stále, pretože majster v stretnutí na pôde nováčika veľké prekavapenie nedopustil a otočil skóre napriek tomu, že mu chýbal Haaland, ktorý si zranil nohu a dĺžka absencie je nejasná.

Vyrovnať dokázal Silva a následne sa presadil svojim 50. ligovým gólom Grealish. Bol to trinásty zásah za "Cityzens", v drese Aston Villy skóroval 32-krát a v piatich prípadoch sa trafil za Notts County. Rodri videl už štvrtú žltú kartu, presne toľko ich nazbieral za celú minulú sezónu.

Manchester City v lige zvíťazil po troch remízach a jednej prehre. Luton doma ukazuje, že je nepríjemný súper, veď remizoval s Liverpoolom a len tesne podľahol Arsenalu.

Tottenham - Newcastle 4:1

Slovenský brankár Martin Dúbravka nastúpil druhý raz po sebe v základnej zostave Newcastlu, ale jeho mužstvo znova prehralo. Navyše za týchto 180 minút inkasoval až sedem gólov. Skúsený gólman dokonca faulom zariadil penaltu pre súpera.

Tottenham vyhral prvýkrát v Premier League od záveru októbra, kedy zdolal Crystal Palace. Následne štyrikrát prehral a raz remizoval. Son sa prezentoval dvomi asistenciami aj gólom a stal sa iba siedmy hráčom, ktorý strelil viac ako 10 presných zásahov počas ôsmich po sebe idúcich sezónach. V počte asistencií vyrovnal Drogbu či Scholesa (55).

Dvojgolový Richarlison zažil viacgólový duel premiérovo od apríla 2022, kedy sa mu to podarilo ešte v drese Evertonu. Útočník pritom dvakrát skóroval za predošlých 39 duelov. Spurs strelili prvý gól zápasu v trinástich zo šestnástich prípadov. Štyri alebo viac gólov dal Tottenham doma naposledy v novembri 2022 proti Leedsu.

Tabuľka Premier League po kompletnom 16. kole.
Tabuľka Premier League po kompletnom 16. kole.Flashscore