Dvesto gólov? Skvelý pocit, ale najdôležitejšie je víťazstvo, hlásil Salah

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvesto gólov? Skvelý pocit, ale najdôležitejšie je víťazstvo, hlásil Salah
Mohamed Salah strelil svoj 200. gól v drese Liverpoolu.
Mohamed Salah strelil svoj 200. gól v drese Liverpoolu.Profimedia
Mohamed Salah (31) priznal, že jeho 200. gól v drese Liverpoolu mu vlial skvelý pocit. Egyptská hviezda zobrala opraty duelu do svojich rúk a gólom i asistenciou zariadila pre "The Reds" v Selhurst Parku dôležité tri body, vďaka ktorým sa mužstvo od rieky Merseyside posunulo do čela tabuľky.

Salahov prelomový zásah nasmeroval Liverpool k sobotňajšiemu obratu na konečných 2:1 na pôde Crystal Palace. Zverenci kormidelníka Kloppa ukradli domácim body vďaka víťaznému gólu Harveyho Elliotta v nadstavenom čase.

Salahov 14. zásah v tomto ročníku z Egypťana urobil ešte len piateho hráča, ktorý strelil 200 gólov za "The Reds" vo všetkých súťažiach po Ianovi Rushovi (346), Rogerovi Huntovi (285), Gordonovi Hodgsonovi (241) a Billym Liddellovi (228).

"Najdôležitejšie bolo, že sme vyhrali. Je to skvelý pocit. Som šťastný za rekord a za to, že sme vyhrali," netajil pozitívne emócie Mohamed Salah.

Liverpool odchádzal zo Selhurst Parku na čele tabuľky, hoci druhý Arsenal by si v prípade víťazstva na pôde Aston Villy neskôr v sobotu vybojoval späť líderskú pozíciu. Bez ohľadu na pozíciu vidí Salah náznaky, že mužstvo môže pomýšľať na prvý titul od roku 2020.

"Vnímam mentalitu bojovať až do konca. Pokračujeme v tom aj naďalej. Máme nový tím, pretože je v ňom šesť alebo sedem iných hráčov. Musíme ich viesť. Veľa sa učia a sú naozaj milí. Tento rok môžeme urobiť niečo výnimočné."

Egyptská hviezda vyzdvihla kľúčový prínos striedajúceho Elliotta a dodala: "Je to dobrý chlapec. Učí sa. Rád naňho v posilňovni tlačím. Bude mať dobrú kariéru. Ak sa chce ozvať, stačí, keď príde za mnou."

Elliott oslavuje svoj víťazný gól do siete Crystal Palace.
Elliott oslavuje svoj víťazný gól do siete Crystal Palace.Flashscore

Mladý stredopoliar trval na tom, že od Salaha už mnoho odpozoroval. "Môj zásah len vystihuje to, čo som sa od neho naučil. Keby som hovoril o tom, aký má na mňa vplyv, tak by sa všetci nudili," zasmial sa Elliott a k šanciam na prípadný titul pridal: 

"Ideme správnym smerom. Ak môžeme na konci sezóny ašpirovať na titul, potom do toho ideme. Cieľom je vyhrať Premier League," uzavrel 20-ročný futbalista.