Mali sme mať o pár bodov viac, ale nemáme. Klopp je napriek problémom s progresom spokojný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mali sme mať o pár bodov viac, ale nemáme. Klopp je napriek problémom s progresom spokojný

Kloppov Liverpool sa dostal do dobrej formy.
Kloppov Liverpool sa dostal do dobrej formy.Reuters
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (56) je spokojný s pokrokom svojho tímu v období prestavby kádra, v ktorom priviedol množstvo nových posíl. Klub z Anfieldu je po 15 zápasoch na druhom mieste v tabuľke.

Šatňa Liverpoolu zažila po konci uplynulej sezóny solídnu prestavbu. Klub opustilo päť stredopoliarov, pričom situáciu sťažili aj zranenia, ale Kloppovi zverenci prežili búrku a teraz sa nachádzajú dva body za vedúcim Arsenalom.

A hoci počas týždňa dostali ďalšiu ranu po strate Joela Matipa, ktorý si v aktuálnej sezóne už nemusí zahrať, Klopp uviedol, že aj ostatné celky by mohli mať podobné problémy, keďže v najrušnejšom období sezóny prichádzajú duely v rýchlom slede.

"Chcel som vytvoriť základ už na začiatku predsezónnej prípravy. Aby ste sa však stali skutočným tímom, musíte prekonať ťažkosti. Do nich sme sa dostali červenými kartami, tým, že sme v zápasoch prehrávali, no dokázali sme to prekonať," povedal Klopp v piatok novinárom.

Nadchádzajúce súboje Liverpoolu.
Nadchádzajúce súboje Liverpoolu.Flashscore

"Som jednoducho spokojný s doterajším vývojom. Museli sme nahradiť niektoré z najsilnejších postáv svetového futbalu. Naše nové opory, to všetko sú skúsení futbalisti svetovej úrovne. Všetky tímy delia od skutočného problému pravdepodobne len dve zranenia. Sme uprostred zložitého obdobia s množstvom futbalu a množstvom príležitostí," nadviazal.

Sobotňajší skorý výkop na pôde Crystal Palace ponúka Liverpoolu šancu predbežne sa dostať na čelo tabuľky. Hostia však budú bez zraneného stredopoliara Alexisa Mac Allistera, zatiaľ čo štart brankára Alissona je stále otázny.

Klopp poznamenal, že Liverpool mohol v tejto fáze viac bodoval, ale zároveň dodal, že preteky o titul sú tesné a vyzývateľov je hneď niekoľko.

"Je trochu nezvyčajné, že Manchester City nie je na čele tabuľky s 10-bodovým náskok na druhého. Arsenalu sa darí mimoriadne dobre, my na tom nie sme zle, Aston Villa je super silná. Mohli sme mať, alebo mali sme mať, o pár bodov viac, no nemáme. Sme tam, kde sme, a to je v poriadku," uviedol.

Pozícia Liverpoolu v tabuľke.
Pozícia Liverpoolu v tabuľke.Flashscore

Klopp tiež pochválil manažéra Palace Roya Hodgsona, ktorý viedol Liverpool pred viac ako desiatimi rokmi a vo veku 76 rokov je stále pri plnej sile.

"Je to výnimočný, naozaj milý človek. Keď ho vidím, pýtam sa ho: "Čo tu ešte robíš?" Vyzerá šťastne, práca ho baví. Nemohol by som si ho viac vážiť. Bol mojou inšpiráciou, ale neinšpiruje ma v tom, aby som v tejto práci pracoval tak dlho. Ak mám byť úprimný, neviem, prečo to robí," povedal Nemec na margo kolegu Hodgsona.

Crystal Palace - Liverpool (sobota, 13:30)