Štyri zápasy a osemnásť gólov. Šialený záver na Anfielde, Chelsea zdolala Brighton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štyri zápasy a osemnásť gólov. Šialený záver na Anfielde, Chelsea zdolala Brighton
Enzo Fernández strelil svoje prvé góly v Premier League.
Enzo Fernández strelil svoje prvé góly v Premier League.TASR
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v nedeľnom zápase 14. kola anglickej Premier League proti Fulhamu po divokom závere 4:3. Chelsea doma zdolala Brighton. Aston Villa remizovala na pôde Bournemouthu.

Bournemouth - Aston Villa 2:2

Vo výbornej forme je domáci útočník Solanke, pretože strelil už svoj siedmy gól v tejto sezóne Premier League, čím prekonal svoj najvyšší zápis (6) a to je stále iba december. Angličan sa presadil tretí raz v ostatných troch vystúpeniach. Asistoval mu maďarský krajný obranca Kerkez, vďaka čomu sa podieľal na prvom presnom zásahu od letného príchodu z Alkmaaru. Remízu pre Aston Villu zachránil ôsmym gólom v sezóne Watkins.

Chelsea - Brighton 3:2

Záložník Fernández sa dočkal svojho prvého gólu v Premier League. Potreboval naň 31 zápasov a 43 striel. Počas aktuálneho ročníka bol s 22 pokusmi najčastejšie zakončujúcim futbalistom bez gólu. Za Chelsea skóroval iba ako štvrtý Argentínčan, pred ním to dokázali Crespo, Verón a Higuaín. Po zmene strán sa presadil z penalty aj druhý raz.

"The Blues" hrali dobre napriek tomu, že v 45. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený kapitán Gallagher. Za hostí prvý raz v sezóne skóroval osemnásťročný Buonanotte, v závere aj brazílsky útočník Pedro. Vo veľkej dráme však Chelsea tri body udržala, odčinila prehru v Newcastli a je desiata. Brighton ostáva ôsmy. Chelsea vyhrala na Stamford Bridge iba štvrtýkrát v rámci PL počas kalendárneho roka 2023.

Počas 140 zápasov tejto sezóny rozhodcovia rozdali už 31 červených kariet, čo je viac ako v priebehu celého minulého ročníka, kedy ich v 380 dueloch bolo dokopy 30.

Liverpool - Fulham 4:3

Domáci Liverpool strieľal nádherné góly, ale aj tak hral po polčase nerozhodne 2:2. Prvý raz od septembra 2020 sa mu stalo, aby doma hral za úvodných 45 minút s takýmto skóre. Alexander-Arnold z priameho kopu nasmeroval loptu do brvna a od neho sa odrazila za čiaru, následne Mac Allister premiérovým zásahom za "The Reds" vymietol všetky pavučiny v rohu svätyne Lena.

Nemec znova dostal šancu pred slovenským brankárom Marekom Rodákom. V úvode bol ošetrovaný, ale na ihrisku zostal. Fulham dvakrát vyrovnával, svoj prvý gól v sezóne strelil obranca Tete. Prvý zásah počas tohto ročníka PL zaznamenal Wilson. Záverečné minúty priniesli obrovskú drámu. DeCordova-Reid síce poslal do vedenia "chalupárov", ale Liverpool skóre otočil.

Salah skóroval alebo asistoval v šestnástom domácom zápase po sebe, rekord drží Alan Shearer (18). Za ten čas strelil sedemnásť gólov a pridal štyri asistencie vrátane jednej v nedeľnom stretnutí.

Za dve minúty najskôr Japonec Endo strelil svoj prvý gól v PL a následne na 4:3 upravil druhým zásahom v stretnutí obranca Alexander-Arnold. Liverpool aspoň priebežne poskočil na druhé miesto. Fulham je na štrnástej priečke. LFC vyhral na Anfielde všetkých jedenásť zápasov tejto sezóny so skóre 35:7 a šiestimi čistými kontami.

West Ham - Crystal Palace 1:1

Český záložník Souček nastúpil znova ako kapitán West Hamu. Šiesty zásah za domácich zaznamenal Kudus, ktorému asistoval Coufal. Krajný bek zaznamenal už piatu prihrávku v tomto ročníku Premier League. Po chybe v zadných radoch však vyrovnal Édouard. Šiestym gólom v sezóne vyrovnal svoj najvyšší zápis v rámci PL z ročníka 2021/22. 

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore