Garnacho vystrúhal nožnice ako Rooney, Everton nemal nárok. Tottenham do tretice bez bodu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Garnacho vystrúhal nožnice ako Rooney, Everton nemal nárok. Tottenham do tretice bez bodu
Aktualizované
Momentka, na ktorú budú fanúšikovia Man United dlho spomínať. Garnacho strúha gólové nožnice proti Evertonu.
Momentka, na ktorú budú fanúšikovia Man United dlho spomínať. Garnacho strúha gólové nožnice proti Evertonu.AFP
Anglická Premier League pokračovala v nedeľu dvomi duelmi 13. kola. V prvom z nich sa proti sebe stretli tímy na štvrtom a piatom mieste tabuľky, v druhom sa chcel Manchester United triumfom vrátiť na pozíciu číslo šesť.

Tottenham - Aston Villa 1:2

Spurs vstúpili do duelu bez jediného Angličana v základnej zostave, čo sa im v Premier League stalo iba druhý raz v histórii (predtým proti Brightonu v januári 2021). Manažér domácich Ange Postecoglou sa mohol radovať ako prvý, keďže skóre otváral v 22. minúte Giovani Lo Celso. Vzápätí nebol zásah uznaný pre ofsajd Watkinsovi, no jeho chvíľa ešte len mala prísť. 

Z pôvodne šiestich nadstavených minút v prvom polčase sa vykľulo desať, počas ktorých prišlo k vyrovnaniu. Douglas Luiz poslal center na hlavu Paua Torresa a mohlo sa začať odznova. Pre Luiza išlo o pätnásty gól v lige za kalendárny rok, v ktorom mal priamo prsty (strelil ich desať a na päť asistoval). Len Bruno Fernandes (17) a James Maddison (16) ich z pozície stredopoliarov dosiahli viac.

Rozhodujúcu trefu však mal na svedomí Ollie Watkins. Kanonier Aston Villy pridal na svoje konto siedmy zásah v 13 meraniach síl v sezóne, k tomu je potrebné pripočítať päť asistencií. Tottenham napriek snahe druhý raz sieť nerozvlnil. Hostia poskočili na štvrté miesto s 28 bodmi na konte, Spurs padli za nich na piatu priečku s 26 bodmi po tretej prehre v rade.

Everton - Manchester United 0:3

Netrvalo to ani tri minúty a Alejandro Garnacho dal fanúšikom United zaspomínať na pamätné nožnice Waynea Rooneyho z derby proti City z februára 2011. Výnimočný kop poslal hostí do vedenia a z Argentínčana urobil najmladšieho hráča Red Devils (19 rokov a 148 dní), ktorý sa presadil v Goodison Parku v Premier League od čias práve Rooneyho (august 2005, 19 rokov a 293 dní).

Zverenci Erika ten Haga, ktorý pre kartový trest musel duel sledovať len z tribúny, ešte chvíľu pokračovali v solídnej hre, no druhú polovicu prvého dejstva ovládli futbalisti Evertonu. Až na to, že svoje šance zahodili Calvert-Lewin, McNeil či Doucouré.

Po zmene strán hostia pridali poistku z pokutového kopu. Prv videl žltú kartu za filmovanie Martial, no po porade so systémom VAR ju arbiter Brooks odvolal a nariadil penaltu po zákroku Ashleyho Younga, mimochodom bývalého hráča United.

K bielemu bodu sa netradične namiesto Bruna Fernandesa postavil Marcus Rashford, ktorý ukončil gólové suchoty trvajúce na klubovej scéne od 3. septembra, keď sa presadil proti Arsenalu.

Definitívnu poistku pridal po asistencii Fernandesa Anthony Martial, pre ktorého to bol premiérový zásah v Premier League v aktuálnej sezóne. Manchester United sa triumfom vrátil na šieste miesto, na čelo tabuľky stráca šesť bodov. Everton po odpočte 10 bodov za porušenie finančných pravidiel doma prehral na nulu.

Zvyšný program 13. kola:

Fulham - Wolves (pondelok, 21:00)

Tabuľka Premier League pred posledným duelom 13. kola.
Tabuľka Premier League pred posledným duelom 13. kola.Flashscore