Remíza vzbudzuje vieru, hlási Alexander-Arnold po prerušení víťaznej šnúry City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Remíza vzbudzuje vieru, hlási Alexander-Arnold po prerušení víťaznej šnúry City

Trent oslavuje svoj gól pred fanúšikmi City
Trent oslavuje svoj gól pred fanúšikmi CityReuters
Krajný obranca Liverpoolu Trent Alexander-Arnold (25) chce, aby jeho tím získaval v zápasoch všetky tri body, ale vzhľadom na domácu formu Manchestru City anglický reprezentant uviedol, že sobotňajšia remíza 1:1 je krokom správnym smerom.

Alexander-Arnold, produkt akadémie Liverpoolu, ukončil sériu 23 víťazstiev Man City na Etihad Stadium vo všetkých súťažiach, keď v 80. minúte pravou nohou vyrovnal. Po tom, čo Liverpool v minulej sezóne skončil v Premier League na piatom mieste, v tejto kampani stráca na prvé miesto len dva body.

Man City - Liverpool 1:1

Na otázku, či sa v Liverpoole buduje opäť víťazný tím, Alexander-Arnold pre Sky Sports povedal: "Určite. Už veľakrát sa stalo, že sme proti City hrali oveľa lepšie a zápas sme prehrali, takže prísť sem a získať bod je pre nás dobrý výsledok."

"Bolo to niečo, čo sme ako tím potrebovali. Vzbudzuje to vieru, že aj keď nehráme dobre proti majstrovi... Stále môžete proti nim získať bod. Potom robíte aspoň niečo správne a my sme sa ten bod získali."

Gólový moment Alexandra-Arnolda proti City.
Gólový moment Alexandra-Arnolda proti City.Reuters

Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp skonštatoval, že jeho tím urobil proti tímu Pepa Guardiolu pokrok, ale stále prechádza prechodným obdobím.

"Myslím, že sme prešli testom - hoci si nie som istý, či to bol test v pravom zmysle. Minulý rok sme mali tím, ktorý hral dlho spolu, no úplne sme zhoreli a nemali sme žiadnu šancu. Proti City sme šancu mali. Nie som hlúpy - ak sa pýtate, kto mal väčšiu šancu vyhrať zápas, tak to bolo, samozrejme, CityNekontrolujeme a nepozeráme sa na to, či sme takí dobrí ako City," vyjadril sa nemecký kouč.

Liverpool najbližšie privíta vo štvrtok na Anfielde rakúsky klub LASK v Európskej lige, v nedeľu potom nastúpi v Premier League proti aktuálne pätnástemu Fulhamu.