Pozrel by si ho odkiaľkoľvek. Nie je to rozhodujúci zápas, hlási pred šlágrom Klopp

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pozrel by si ho odkiaľkoľvek. Nie je to rozhodujúci zápas, hlási pred šlágrom Klopp

Nemecký lodivod sa nevie sobotňajšieho šlágra dočkať.
Nemecký lodivod sa nevie sobotňajšieho šlágra dočkať.Reuters
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (56) zdôraznil, že sobotňajší súboj o čelo tabuľky s Manchestrom City je taký vzrušujúci, že by si ho naladil a sledoval z ktoréhokoľvek miesta na svete. Zároveň dodal, že jeden zápas nerozhodne o šanciach jeho tímu na titul.

Boli sme dobrí a zaslúžene sme tam, kde sme

"The Reds" vstúpia do stretnutia po domácom triumfe s Brentfordom (3:0). Naopak, obhajca majstrovskej trofeje zažil pred reprezentačnou prestávkou divokú - osemgólovú - prestrelku s Chelsea (4:4).

"Nie je to test, ako blízko sa dostaneme k City, je to len naozaj mimoriadne vzrušujúci zápas, sledoval by som ho kdekoľvek na svete," povedal Klopp v piatok novinárom. "Je potrebné, aby sme sa naň poriadne pripravili. Vieme, že musíme byť v najlepšej forme, aby sme mali šancu. Uvidíme," doplnil.

Kloppov Liverpool v ostatných piatich vystúpeniach neprehral a v tesnom súboji o titul sa dotiahol na lídra Premier League City. Stráca jeden bod. Z tretej priečky bude všetko sledovať Arsenal. Ak zvládne svoj duel v Brentforde a zároveň sa sobotný šláger skončí remízou, pôjde do čela.

Aktuálna TOP 5 anglickej Premier League.
Aktuálna TOP 5 anglickej Premier League.Flashscore

"V mnohých zápasoch sme boli dobrí a zaslúžili sme si to, čo sme dostali. Potrebovali sme hlavne získavať body. Pri City neviem na 100 %, ale získali bod tu, bod tam... Prešli nečakanými vecami. To je ich kvalita či túžba po ďalších trofejách," pokračoval nemecký šéf lavičky Liverpoolu.

Zverenci Pepa Guardiolu nazbierali v 12 súbojoch 28 bodov. Pred svojimi fanúšikmi platí "môj dom, môj hrad". V posledných 23 zápasoch, naprieč všetkými súťažami, ani raz nezaváhali. "Sú takí, akí sú. Mimoriadne silní. Musíme byť ešte silnejší," povedal jasne 56-ročný Nemec. 

Súboj dvoch najlepších

V stretnutí by sa mali predstaviť aj dvaja najproduktívnejší útočníci ligy. Trinásťgólový Erling Haaland a na opačnej strane Mohamed Salah. Egypťan nastrieľal o tri zásahy menej. Nór, ako prízvukoval Pep Guardiola, si zranil počas medzinárodného termínu členok a tréningovú jednotku absolvoval s problémami. Liverpool je jedným z dvoch klubov, proti ktorým Haaland v najvyššej súťaži ešte neskóroval.

Erling Haaland by mal byť fit a nastúpiť.
Erling Haaland by mal byť fit a nastúpiť.Reuters

Klopp pochválil špeciálnu súhru, ktorú v ofenzívnej línii vytvorili Salah a Darwin Núñez, ktorý prišiel do Liverpoolu z Benficy v júni minulého roka. Uruguajčan asistoval pri troch z posledných siedmich Salahových gólov v Premier League. "Nemôžete sa stať hráčom Liverpoolu, ak nie ste futbalovo zdatný," zdôraznil Klopp.

"Darwin a "Mo" sa navzájom hľadajú, ale nie je to tak, že by vystriedali ostatných hráčov. Je to len iný spôsob hry. Salah podporuje mužstvo. Darwin prišiel, mal veľké očakávania a Mo najlepšie pochopil jeho situáciu. Videl v ňom potenciál a chcel mu pomôcť. Bez toho, aby sme mali najdlhší rozhovor, to bol určite začiatok špeciálneho partnerstva." Núñez strelil počas medzinárodnej prestávky tri góly v dvoch zápasoch za Uruguaj.

Manchester City - Liverpool FC (sobota, 13:30)