Nie som dokonalý, stále sa učím. Vysoký štandard sa na mňa kladie neustále, tvrdí van Dijk

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nie som dokonalý, stále sa učím. Vysoký štandard sa na mňa kladie neustále, tvrdí van Dijk

Van Dijk v tejto sezóne opäť našiel svoju stratenú formu.
Van Dijk v tejto sezóne opäť našiel svoju stratenú formu.Profimedia
Kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk (32) povedal, že úroveň jeho výkonov v minulej sezóne klesla pod jeho zvyčajný vysoký štandard. Holandský stopér však má za to, že v prebiehajúcom ročníku sa vrátil k svojim najlepším výkonom a je dôležitým hráčom pre úspech tímu.

Van Dijk, ktorý v roku 2020 utrpel zranenie predného skríženého väzu, je v tejto sezóne jedným z najvýraznejších hráčov Liverpoolu.

Po tom, čo v uplynulom ročníku skončil Liverpool v Premier League na piatom mieste, v tom aktuálnom zaostáva za Manchestrom City len o jeden bod a v sobotu cestuje na stretnutie s lídrom.

"V minulom roku sme zažili vzostupy aj pády, dobré aj menej dobré zápasy," uviedol van Dijk britským médiám."Na mňa sa kladie veľmi vysoký štandard, kladie sa na mňa neustále. Je to niečo, čo som vytvoril, a to ma baví. Ak to tak nie je, potom niečo nie je v poriadku."

"Cítim však, že som v dobrom fyzickom i psychickom rozpoložení a cítim, že som dôležitý. Jednoducho sa cítim veľmi dobre a chcem v tom pokračovať."

Van Dijk bude musieť byť tento víkend proti Haalandovi v najlepšej forme.
Van Dijk bude musieť byť tento víkend proti Haalandovi v najlepšej forme.Reuters

"Pre mňa je najdôležitejšie to, ako sa cítim ja, čo cítia moji spoluhráči a najmä manažér. Všetok hluk zvonku, či už je veľmi dobrý alebo veľmi zlý, s tým nič neurobíte," zamyslel sa Holanďan.

Van Dijk nahradil Jordana Hendersona na poste kapitána Liverpoolu v júli po tom, ako anglický stredopoliar prestúpil do saudskoarabského klubu Al-Ettifaq.

"To, o čo sa snažím každý zápas, ale aj celú sezónu, je konzistentnosť, aby sa na mňa tím mohol neustále spoliehať na určitej úrovni. Tento rok to tak je určite aj mimo ihriska s kapitánskou funkciou, čo ma baví a stále sa to učím. Nie som dokonalý, ale robím to po svojom a užívam si túto výzvu," doplnil.

Man City - Liverpool (sobota, 13:30)