Haalandov rekordný 50. gól v PL, Liverpool zrušil City domácu víťaznú sériu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haalandov rekordný 50. gól v PL, Liverpool zrušil City domácu víťaznú sériu

Erling Haaland pokračuje v zdolávaní rekordov.
Erling Haaland pokračuje v zdolávaní rekordov.Profimedia
Program 13. kola anglickej Premier League otvoril šláger na Etihad Stadium, v ktorom domáci Manchester City prišiel o 23-zápasovú víťaznú sériu na domácom štadióne, keďže remizoval s Liverpoolom. Na prvé miesto sa tak večer bude môcť dostať Arsenal.

Manchester City - Liverpool 1:1

Erling Haaland otvoril skóre svojím 50. gólom v Premier League, na čo potreboval iba 48 zápasov a to je historicky najmenej zo všetkých hráčov. Doposiaľ rekord držal Andy Cole, ktorý sa na rovnakú métu dostal počas 65 stretnutí. Nór skóroval proti Liverpoolu v lige prvý raz, presadil sa proti 20 z 21 súperov, ktorým v PL čelil. Netrafil sa iba do siete Brentfordu. Prvú asistenciu v drese "Cityzens" si pripísal Aké.

Znova hral výborne Doku, ktorý na krídle robil veľké problémy a tie mal hlavne Alexander-Arnold. Belgičan zaznamenal jedenásť úspešných driblingov, čím stanovil rekord tejto sezóny. Tesne pred koncom sa však o vyrovnanie postaral práve spomínaný Trent Alexander-Arnold, bol to jeho prvý gól v sezóne. Salah si pri ňom pripísal piatu asistenciu.

Manchester City doma nevyhral prvýkrát po 23 zápasoch a nevyrovnal rekord Sunderlandu spred neuveriteľných 131 rokov, keď tento tím uspel doma 24-krát po sebe. Odvtedy sa to nikomu nepodarilo. "Cityzens" ostávajú priebežne na prvom mieste, kde majú 29 bodov, hostia o jeden menej, ale tretí Arsenal sa môže vo večernom súboji proti Brentfordu dostať na 30-bodovú hranicu.