S obvineniami nesúhlasíme, budeme sa brániť, hlási Guardiola. Klub by trénoval i v League One

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

S obvineniami nesúhlasíme, budeme sa brániť, hlási Guardiola. Klub by trénoval i v League One

Guardiola sa postavil za svoj klub.
Guardiola sa postavil za svoj klub.Profimedia
Po tom, čo Everton prišiel o desať bodov za porušenie finančných pravidiel, čo je zároveň najvyšší trest v histórii Premier League, na Britských ostrovoch silnejú hlasy, ktoré žiadajú sankcie aj pre majstrovský Manchester City.

Kým liverpoolsky celok z Goodison Parku, ktorý po treste klesol na predposlednú priečku, bol potrestaný len za chyby v rámci trojročného obdobia, gigant z Etihad Stadium sa mal v rokoch 2009 až 2018 dopustiť podobných priestupkov vo viac ako sto prípadoch.

Tréner Manchestru City Pep Guardiola už dokonca na tlačovej konferencii pred sobotňajším duelom s Liverpoolom čelil otázke, či by zostal v modrej časti Manchestru aj v prípade, že by úradujúci majster dostal prísny trest alebo musel putovať ešte o súťaž nižšie.

Manchester City je pred 13. kolom na čele vyrovnanej tabuľky.
Manchester City je pred 13. kolom na čele vyrovnanej tabuľky.Flashscore

Pochopiteľne bol lojálny voči svojmu dlhoročnému zamestnávateľovi. "Nebudem uvažovať o svojej budúcnosti, ak bude závisieť len od toho, či budeme v prvej alebo tretej lige. Je väčšia šanca, že zostanem, ak budeme hrať League One, ako keby sme hrali Ligu majstrov," citovala španielskeho odborníka agentúra DPA.

Bývalý tréner Barcelony a Bayernu, ktorý od leta 2016 pôsobí na anglickej pôde, rešpektuje prezumpciu neviny. V rámci verdiktu tvrdí, že sa nič nedeje, kým sa nepreukáže vina, a neželá si, aby sa na deväťnásobných majstrov krajiny pozeralo s dešpektom.

"Podľa množstva článkov by sme mali padať a padať. Avšak ľudia, ktorí to tvrdia, nečítali všetky výpovede a nevedia, čo všetko sa vlastne stalo. Ani ja sám to neviem. S obvineniami nesúhlasíme a budeme sa brániť. A ja tu budem ako hovorca svojho klubu. Právnici mi povedali, že ide o dva úplne odlišné prípady, preto sa to nedá porovnávať," zdôraznil renomovaný tréner aktuálneho lídra anglickej ligy.

Manchester City - Liverpool (sobota, 13:30)