Bavili ste sa? Bola to reklama na Premier League, zhodli sa Guardiola a Pochettino

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bavili ste sa? Bola to reklama na Premier League, zhodli sa Guardiola a Pochettino

Obaja tréneri boli nadšení z kvality súboja.
Obaja tréneri boli nadšení z kvality súboja.AFP
Pep Guardiola (52) a Mauricio Pochettino (51) po vzájomnom strete svojich mužstiev vzdali hold "najlepšej lige na svete". O dramatickom vyvrcholení neuveriteľného zápasu Chelsea s Manchestrom City rozhodol Cole Palmer (21) v poslednej chvíli z pokutového kopu.

Chelsea a rovnako aj City predviedli jedno z najpamätnejších stretnutí v ére Premier League, napínavý súboj na Stamford Bridge  priniesol veľké množstvo zápletiek. V dokonalej ukážke toho, prečo najvyššia anglická súťaž láka milióny fanúšikov na celom svete, "Citizens" premrhali vedenie  trikrát, "Blues" raz.

Celý scenár napokon dal vyniknúť mladému Palmerovi, ktorý sa ujal šance povedať posledné slovo proti svojmu bývalému klubu. Hoci hostia nevyužili príležitosť posunúť sa na čelo tabuľky s trojbodovým náskokom, Guardiola neskrýval radosť z duelu.

"Bavili ste sa? Bola to dobrá reklama a zábavný zápas Premier League. Tesný súboj. Momentálne si myslím, že výsledok je spravodlivý. Oba tímy hrali na víťazstvo," uviedol Španiel a dodal:

"Po našom góle na 4:3 sme neurobili ideálne rozhodnutia. Pre mňa je to po mnohých rokoch na Stamford Bridge prvýkrát, čo sme si vytvorili toľko šancí, ale tie mal aj súper."

Manažér Chelsea Pochettino po osemgólovej dráme súhlasil s hodnotením svojho trénerského oponenta a následne povedal: "Chceli sme vyhrať a byť protagonistami zápasu. Stretnutia ako dnes ukazujú, prečo je Premier League najlepšia na svete."

Erling Haaland z penalty poslal City do vedenia pred tým, ako Thiago Silva hlavou vyrovnal. Raheem Sterling zabezpečil Chelsea vedenie proti svojmu niekdajšiemu zamestnávateľovi, ale Manuel Akanji v závere prvého polčasu upravil na 2:2

Dráma bola neúprosná a Haaland krátko po prestávke opäť udrel, aby Nicolas Jackson zas vyrovnal. V 86. minúte sa zdalo, že Rodri rozhodol o výhre City, ale vychádzajúca hviezda Palmer, ktorú Guardiola prekvapivo predal v septembri, premenila pokutový kop v piatej minúte nadstavenia.

V zápase, ktorý aj po záverečnom hvizde neustále poskytoval body na diskusiu, vtrhol Pochettino na ihrisko, aby vynadal rozhodcovi Anthonymu Taylorovi za to, že odpískal koniec tesne predtým, ako sa jeho tím chystal zaútočiť. Argentínčan si po súboji zabudol podať ruku s Guardiolom, potom sa ospravedlnil za svoje reči k arbitrovi aj za nechcený nedostatok rešpektu voči lodivodovi protivníka.

"V tomto momente cítim, že sme mohli streliť piaty gól. Anthonymu som povedal, že čo sa deje a prečo to v tejto chvíli stopol. Prekročil som hranicu. Musím sa ospravedlniť, pretože to nie je dobrý obraz pre mňa ani pre futbal. Ospravedlňujem sa aj Pepovi," povedal Pochettino.

Guardiola reagoval: "Nie je to problém. V minulosti sa mi to už s Pochettinom stalo. Na konci zápasu sú nejaké emócie. Je to úplne v poriadku."

"Sky Blues" tak reprezentačnú prestávku strávia na čele pelotónu Premier League, Londýnčania so ziskom 16 bodov uzatvárajú TOP 10. Oba kádre však najbližšie čakajú náročné úlohy - City nastúpia doma proti Liverpoolu, Chelsea na pôde Newcastlu.

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore