Osem gólov, skvelý futbal a dráma do poslednej minúty. Chelsea a City si body delia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osem gólov, skvelý futbal a dráma do poslednej minúty. Chelsea a City si body delia

Osem gólov, skvelý futbal a dráma do poslednej minúty. Chelsea a City si body delia
Osem gólov, skvelý futbal a dráma do poslednej minúty. Chelsea a City si body deliaProfimedia
Futbalisti Manchestru City remizovali v šlágri 12. kola anglickej Premier League v divokej prestrelke na trávniku Chelsea 4:4, ale na prvom mieste tabuľky majú 28 bodov, o jeden viac ako druhý Liverpool. "The Blues" sú na desiatej priečke.

Chelsea - Manchester City 4:4

Šláger kola priniesol množstvo gólov a počas celých 90 minút sa bolo na čo pozerať. Do vedenia sa dostali hostia zásluhou Haalanda a jeho úspešného pokutového kopu. Zakrátko však vyrovnal Silva a Sterling otočil skóre. Ešte pred prestávkou ale vyrovnal Akanji. Po zmene strán udrel druhý raz Haaland, formu potvrdil Jackson, čím vyrovnal na 3:3. Rodri sa presadil sa už štvrtýkrát v sezóne a pridal aj rovnaký počet asistencií, ale posledné slovo mal z penalty Cole Palmer. Mladík v lete prišiel do Chelsea práve z Etihad Stadium a teraz zachránil pre svoj celok výsledok 4:4.

Erling Haaland zažil od leta 2020 už svoj 36. minimálne dvojgólový zápas. Na čele tabuľky strelcov Premier League má momentálne trinásť gólov. Celkovo v tejto súťaži zaznamenal 49 presných zásahov. Nór s 28 ligovými gólmi v kalendárnom roku 2023 vytvoril nový klubový rekord.

Thiago Silva sa stal štvrtým najstarším hráčom, ktorý strelil gól v PL (39 rokov a 51 dní). Rekord drží Teddy Sheringham (41 rokov a 256 dní). Manuel Akanji skóroval už tretí raz po sebe, pričom v predošlých 60 štartoch za "Cityzens" sa presadil iba jediný raz.

Chelsea čakala na gól do siete Manchestru City vo všetkých súťažiach od finále Ligy majstrov v roku 2021, nepriestreľnosť sa zastavila až na úrovni 617 minút. Prvýkrát od roku 1960 sa v lige stalo, aby vo vzájomnom stretnutí skórovali oba tímy aspoň tri razy. "The Blues" sú od októbra minulého roku prvým mužstvo s aspoň tromi zásahmi do siete City. Vtedy to dokázal Manchester United.

V novembri sa Nicolas Jackson presadil už štyrikrát, druhý najlepší strelec v Premier League má dva zásahy (Haaland). Iba dvaja tréneri vyhrali nad Guardiolom päť alebo viackrát. Sú to Mourinho a Klopp. Pochettino potrebuje ešte jednu výhru, v nedeľu sa jej nedočkal.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore