Newcastle prišiel o 12. hráča, Howe využil tínedžerov. Trippier sa pohádal s fanúšikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle prišiel o 12. hráča, Howe využil tínedžerov. Trippier sa pohádal s fanúšikom

Newcastle sa teší na reprezentačnú prestávku.
Newcastle sa teší na reprezentačnú prestávku.Profimedia
Futbalisti Newcastle prehrali sobotný zápas na pôde Bournemouthu 0:2 a prišli už o dvanásteho hráča. Momentálne ťahajú krátku šnúru dvoch súťažných prehier po sebe.

Tréner Howe musí mať hlavu v smútku, keďže pre zdravotné problémy nemôže dlhodobo počítať s Andersonom, Barnesom, Botmanom, Burnom, Isakom, Manquillom, Murphym, Targettom či Wilsonom, ku ktorým sa pridal aj Almirón. Ihrisko opustil už po 31 minútach. Ošetrovanie potrebovala takisto dvojica Ritchie a Longstaff, ktorá ale stretnutie dohrala. Navyše Tonali je pre známe okolnosti dlhodobo suspendovaný a za žlté karty stál Guimaraes.

Do základnej zostavy sa prvýkrát dostal len 17-ročný stredopoliar Lewis Miley, ktorý je od posledného kola minulej sezóny najmladším debutantom v drese Newcastle v Premier League. V 66. minúte ho nahradil 18-ročný Ben Parkinson, ten debutoval medzi seniormi. "Straky" museli na pozícii hrotového útočníka využiť otrodoxného krídelníka Gordona.

Bournemouth - Newcastle 2:0

Z pozície náhradníka naskočil švédsky obranca Emil Krafth, pre ktorého išlo len o štvrtý štart od začiatku minulej sezóny. Matt Ritchie za daný časový úsek absolvoval iba jedenásť duelov. Líder defenzívy Kieran Trippier sa po stretnutí dostal do hádky s jedným z fanúšikov. Video zachytilo, ako mu priaznivec vyčíta výsledok, na čo anglický reprezentant odpovedal slovami: "Videl si, koľko máme zranených hráčov? Nenechali sme na ihrisku všetko?" 

Nahnevaného pravého obrancu následne odtiahol ochrankár a spoluhráči. Neskôr sa k situácii vyjadril aj v rozhovore pre Sky Sports. "Fanúšikovia merali dlhú cestu a prežívajú veľké emócie. S jedným som sa rozprával. Prehrali sme a ospravedlnili sme sa za výsledok, ale stojím si za tým, čo som povedal jemu. Každý hráč nechal na ihrisku všetko," tvrdil.

Výraznou stratou je v strede poľa chýbajúci Guimaraes, bez ktorého to nie je "fungujúci" Newcastle. Ako keby Brazílčan prinášal tú pravú DNA. Dobrou správou v zlej situácii ostáva, že z aktuálne chýbajúcich futbalistov by sa mal vrátiť ako prvý a to koncom novembra, keď mu vyprší trest za žlté karty. Pri väčšine zranení ide o predpokladaný návrat až v januári 2024 alebo dokonca neskôr.

"Bol to zápas, v ktorom sme neboli tam, kde sme potrebovali byť. Boli sme na nepoznanie v negatívnom slova zmysel. Reprezentačná prestávka pre nás prichádza v správny čas, ale nemyslím si, že sa nám po nej vrátia hráči. Na lavičke sme nemali možnosti, ako veci zmeniť a zranenie Almiróna všetko ešte viac skompikovalo. Mladíkov nekritizujem, prišli do ťažkej situácie," hodnotil tréner Eddie Howe.