Víťazstvo so Spurs bolo zaslúžené, VAR rozhodol správne. Pochettino chce poraziť aj City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazstvo so Spurs bolo zaslúžené, VAR rozhodol správne. Pochettino chce poraziť aj City

Pochettinova Chelsea v nedeľu hostí City.
Pochettinova Chelsea v nedeľu hostí City.Reuters
Chelsea v pondelkovej dohrávke uštedrila londýnskemu rivalovi Tottenhamu prvú prehru v tejto sezóne v rámci Premier League a manažér Mauricio Pochettino (51) verí, že jeho tím vyhral zaslúžene. V nedeľu privíta na svojom trávniku obhajcu Manchester City.

Spravodlivé rozhodnutia

Chelsea odišla zo Spurs s víťazstvom 4:1 v chaotickom zápase, v ktorom síce prehrávala, ale po dvoch červených kartách pre domáce mužstvo dokázala súboj otočiť vo svoj prospech. 

"Tento typ zápasov je o taktike, forme, prístupe k hre a tiež o ovládaní emócií," povedal Pochettino na tlačovej konferencii pred nedeľňajšou návštevou tabuľkového lídra Manchestru City.

"Hrali sme 10 až 12 minút nie dobrým spôsobom, keď sme inkasovali gól. Bol to pre nás veľký zásah a dali sme im k tomu možnosť. Potom sme začali kontrolovať hru, nútiť ich k chybám. Naučil som sa, ako v ťažkých chvíľach udržať hráčov v pokoji, prinútiť súpera k chybe a vyhrať zápas," zdôraznil sebavedomo šéf lavičky "The Blues".

Bol to duel, v ktorom si VAR opäť ukradol titulky novín. Spurs mali vylúčeného Cristiana Romera, čo viedlo k penalte Chelsea a na oboch stranách neuznal góly. Pochettino verí, že VAR to rozhodol správne.

"Všetky rozhodnutia VAR boli spravodlivé. Povedzte mi jedno, ktoré nebolo. Pri niekoľkých ďalších stálo šťastie na strane Tottenhamu. Hrali sme 120 minút a myslím, že sme si zaslúžili vyhrať. Bláznivé, ale spravodlivé," podotkol 51-ročný Argentínčan.

Hetrik Jacksona

Pred spomínaným víťazstvom sa Chelsea trápila v koncovke. V úvodných desiatich súbojoch strelili iba trinásť zásahov. Nicolas Jackson, autor hetriku do siete Tottenhamu, mal pred výkopom na konte dva góly.

"Je ľahké glorifikovať, že strelil tri góly. Je to stále proces. Ide stále o mladého hráča, musí sa zlepšovať. Fajn, dal tri góly, ale mal ich dať šesť. Najdôležitejšie je zachovať pokoj a uvoľnenosť. Časom bude ešte lepší," nechal sa počuť Mauricio Pochettino.

Jackson sa proti Spurs blysol hetrikom
Jackson sa proti Spurs blysol hetrikomReuters

Jacksonvho kolegu z ofenzívy Raheema Sterlinga vynechal lodivod "Albiónu" Gareth Southgate opäť zo svojej nominácie. Ani tejto otázke sa kormidelník Chelsea nevyhol. 

"Je ťažké o tom hovoriť, pretože nechcem povedať nič proti jeho rozhodnutiu a rešpektujem ho. Jediný spôsob, ako zmeniť túto situáciu, je tvrdo pracovať so svojím klubom. Je vo vašich rukách, aby ste sa predviedli," prezradil Argentínčan.

Najlepší klub s najlepším realizačným tímom

Jeho zverenci sa najbližšie stretnú s Manchestrom City na Stamford Bridge a Pochettino neskrýval obdiv k tímu svojho súpera Pepa Guardiolu.

"Pre mňa je to najlepší tím, najlepší trénerský štáb, najlepší manažér. Najlepšia, alebo jedna z najlepších organizácií na svete. Ukázali, že dominujú anglickému futbalu, pretože si to zaslúžia. Sú mužstvom, ktorý chcete poraziť, ktorému chcete čeliť," neskrýva motiváciu pred dôležitým duelom. 

Domáci celom privíta aktuálneho víťaza Champions League a držiteľa Premier League z desiatej priečky s pätnástimi bodmi. Na svojho protivníka stráca 12 bodov. A motivácia musí byť veľká, pretože od výhry v Lige majstrov (2021) neskórovali "The Blues" v žiadnom zo šiestich posledných vzájomných zápasov. Na domácom trávniku dokonca v troch zo štyroch stretnutí (0-1-3).