Bláznivá dohrávka. Tottenham prehral, prišiel o zraneného Maddisona a dohrával v deviatich

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bláznivá dohrávka. Tottenham prehral, prišiel o zraneného Maddisona a dohrával v deviatich

Stretnutie v Londýne malo neskutočný priebeh.
Stretnutie v Londýne malo neskutočný priebeh.TASR
V pondelkovej dohrávke 11. kola anglickej Premier League vyhrali hráči Chelsea na pôde Tottenhamu 4:1 a domácim pripravili prvú prehru v tejto sezóne najvyššej anglickej súťaže.

Tottenham - Chelsea 1:2

Nesmierne zaujímavý priebeh malo stretnutie hlavne v prvom polčase. Tottenham začal aktívne a po strele Kuluševskeho išiel do vedenia. Následne neplatil gól Sona pre ofsajd, Sterlinga pre ruku a Caicedovi zobralo zásah ofsajdové postavenie Jacksona. Zatiaľ čo to ale VAR riešil, tak si všimol aj faul Romera, ktorý bol po tvrdom zákroku na Fernándeza vylúčený a Palmer penaltu premenil na svoj tretí gól.

Pred koncom prvého polčasu navyše Spurs prišli pre zdravotné problémy aj o najväčšiu oporu Maddisona a takisto stopéra van de Vena, takže tréner Postecoglou musel vymeniť oboch stredných obrancov. Novú dvojicu vytvoril Dier s ortodoxným pravým bekom Emersonom. Po druhej žltej karte sa pod sprchy predčasne porúčal aj obranca Udogie, a tak Tottenham dohrával s deviatimi futbalistami.

Oduševnený výkon domácich na čele s brankárom Vicariom, ktorý hral v podstate okrem svojej pozície zároveň aj tretieho stopéra, nakoniec nestačil, pretože rozhodol Nicolas Jackson, nakoniec autor hetriku, svojho prvého v Premier League. Vo vzájomných súbojoch týchto tímov bol naposledy trojgólový Jimmy Floyd Hasselbaink v roku 2002. Senegalčan je tretím členom "The Blues", ktorý to dokázal. Prvým bol Tore André Flo (1997).

Chelsea dokázala trikrát využiť vysoké postavenie defenzívy Spurs, ktorá sa snažila hrať na ofsajdy. Dlho to vychádzalo, nakoniec sa to stalo osudným. O vyrovanie sa síce ešte takmer postaral Dier, pri debute v tejto sezóne ani jeho gól pre ofsajd neplatil.

Romero bol od štartu sezóny 2021/22 vylúčený už štvrtý raz, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov v Premier League. Tottenham dohrával s dvomi červenými kartami v PL historicky štvrtýkrát. Súčasný tréner hostí Mauricio Pochettino sa tak do bývalého pôsobiska vrátil ziskom troch bodov. Postecoglou prišiel o neskutočnú 53-zápasovú sériu domácich zápasov, v ktorých neprehral. "Kohúti" po prehre klesli na druhé miesto tabuľky, Chelsea sa posunula na desiate.