Tottenham znova prehral, Arsenal víťazne. United sa trápili s Lutonom, Newcastle neúspešne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tottenham znova prehral, Arsenal víťazne. United sa trápili s Lutonom, Newcastle neúspešne

Aktualizované
Wolverhampton doma zdolal Tottenham.
Wolverhampton doma zdolal Tottenham.Profimedia
Futbalisti Wolverhamptonu vyhrali v úvodnom zápase 12. kola anglickej Premier League proti Tottenhamu 2:1. Pozíciu favorita doma potvrdil Arsenal, ktorý porazil Burnley. Manchester United získal tri body proti nováčikovi z Lutonu.

Wolverhampton - Tottenham 2:1

Tottenham má na maródke alebo potrestaných až deväť hráčov. Tréner Postecoglou nemohol počítať s dlhodobo zranenými Maddisonom, Richarlisonom či van de Venom, ako aj po pondelku vykartovanými Romerom a Udogiem. Napriek tomu sa Spurs veľmi rýchlo dostali do vedenia zásluhou Johnsona a jeho prvého gólu po letnom príchode z Nottinghamu.

"Kohúti" strelili svoj 15. gól vo vonkajších zápasoch, čo v piatich najlepších ligách dokázal v tejto sezóne zatiaľ iba Bayern. Pre piatu žltú kartu ale najbližšie stretnutie vynechá aj Bissouma. Vedenie však hostia neudržali. Sarabia najskôr vyrovnal svojim prvým gólom v tejto sezóne a následne prihral na víťazný zásah Leminovi. Spurs prehrali druhýkrát po sebe.

Kouč Postecouglou prehral dvakrát po sebe naposledy ešte v čase, kedy viedol japonskú Jokohamu. Wolves v roku 2023 na domácej pôde porazili Tottenham, Manchester City, Chelsea, znova Tottenham a Liverpool, S tímami z "Big Six" podľahli iba raz a to Liverpoolu. Až v tomto zápase sa stalo, aby gól "vlkov" padol bez prispenia jedného z dvojice Neto a Hwang.

Arsenal - Burnley 3:1

Skóre stretnutia otvoril v nadstavenom čase prvého polčasu Trossard, ktorému aj na šiesty zásah tejto sezóny prihrával Saka a navyše išlo o jubilejný 1000. gól Arsenalu na štadióne Emirates. Brownhill vyrovnal, avšak Saliba vrátil vedenie favoritovi. Od štartu minulej sezóny strelil z obrancov v Premier League viac gólov iba Pinnock (4). Spomínaný záložník Burnley sa stal prvým hráčom od záveru septembra, ktorý ako súper strelil gól na pôde "Gunners".

Táto domáca nepriestrelnosť londýnskeho klubu trvala 358 minút. Pod vedením trénera Artetu však Arsenal potreboval až 226 minút, aby doma strelil presný zásah do siete Burnley. Poistku pridal Zinčenko, trafil sa prvý raz v sezóne a len druhýkrát za Arsenal. Záverečné minúty ovplyvnila červená karta pre Vieiru. Domáci však udržali vedenie a na druhom mieste vymenili Tottenham.

Crystal Palace - Everton 1:2

Manchester United - Luton Town 1:0

Rashford sa vo veku 26 rokov a jedenásť dní stal najmladším hráčom, ktorý v drese Manchestru United odohral 250 zápasov. "Red Devils" to doma proti nováčikovi nemali jednoduché a vykúpil ich až Lindelöf. Švéd strelil svoj prvý gól od 20. decembra 2020, kedy sa trafil proti Leedsu. Manchester United poskočil v tabuľke na šieste miesto. Luton ostáva sedemnásty.

Bournemouth - Newcastle 2:0

Dominic Solanke strelil oba góly zápasu a celkovo ich má na konte šesť, čím vyrovnal zápis z celého predošlého ročníka. Navyše sa postaral o necelých 55% zo všetkých jedenástich zásahov svojho mužstva. Bournemouth prekvapil favorita a dostal sa zo zostupovej zóny na sedemnáste miesto, kde vystriedal Luton. "Čerešne" uspeli v aktuálnom ročníku len dvakrát, bolo to v posledných troch dueloch.

Newcastle nemohlo počítať pre rôzne dôvody až s jedenástimi hráčmi a na maródku v nedeľu pribudol Almirón. Preto v základnej zostave za áčko debutoval mladý Miley, premiérový štart za prvý tím "strák" si odkrútil striedajúci Parkinson. Slovenský brankár Martin Dúbravka bol opäť iba na lavičke náhradníkov. Newcastle prehral druhý súťažný duel po sebe, v Premier League neuspel prvý raz po siedmich zápasoch.

Tabuľka Premier League po sobotnom programe 14. kola.
Tabuľka Premier League po sobotnom programe 14. kola.Flashscore