Dvojgólový Salah znova zlepšoval štatistiky a dýcha na chrbát Haalanda, Souček rozhodol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojgólový Salah znova zlepšoval štatistiky a dýcha na chrbát Haalanda, Souček rozhodol

Salah bol znova hrdinom Liverpoolu.
Salah bol znova hrdinom Liverpoolu.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu potvrdili úlohu favorita a v zápase 12. kola anglickej Premier League porazili Brentford. Brighton iba remizoval so Sheffieldom United. O troch bodoch pre West Ham rozhodol v závere český záložník Tomáš Souček (28).

Aston Villa - Fulham 3:1

Hosťujúci obranca Antonee Robinson je prvým hráčom, ktorý si v tejto sezóne Premier League strelil dva vlastné góly. Z futbalistov Fulhamu sa niečo také naposledy podarilo Bairdovi v ročníku 2011/12. Druhý presný zásah pridal záložník John McGinn, hrajúci vo výbornej forme. Tretím gólom v sezóne vyrovnal svoje osobné kariérne maximum. Prvýkrát od roku 1983 vyhrala Aston Villa prvýkrát v najvyššej súťaži trinásť zápasov po sebe.

Brighton - Sheffield United 1:1

Simon Adingra zaznamenal už svoj štvrtý gól v sezóne. Spomedzi hráčov do 21 rokov je z futbalistov klubov PL v rámci všetkých súťaží na delenom druhom mieste, pričom v TOP 5 sú aj jeho spoluhráči Ferguson (5) a Fati (4). Po červenej karte Dahouda si však strelil Webster vlastný gól a body sa delili. Sheffield United bodoval premiérovo v tejto sezóne dvakrát po sebe, keďže pred týždňom porazil Wolves a odlepil sa z posledného miesta, kde spadlo Burnley.

Liverpool - Brentford 3:0

Mohamed Salah otvoril skóre a stal sa prvým hráčom, ktorý sa presadil v úvodných šiestich domácich zápasoch Liverpoolu v ligovej sezóne. V 117 zápasoch na Anfielde bol priamo zapojený už do 119 gólov (87+32). Siedmu asistenciu v PL zaznamenal Núñez, všetky smerovali na egyptského spoluhráča. Salah sa navyše na presnom zásahu podieľal v 15. domácom stretnutí po sebe. Rekord drží Alan Shearer (18).

Stretnutie ukončil s dvomi gólmi a ich celkový počet naprieč všetkými anglickými súťažiami zaokrúhlil na rovných 200. V aktuálnom ročníku zaznamenal už desať gólov, o jeden menej ako Haaland. Celkovo pritom prispel na najviac zásahov (10+4). Konečný výsledok určil Diogo Jota, ktorý ešte nikdy neprehral v PL, ak skóroval. Až do štvrtkového zápasu EL to platilo o celkovom pôsobení v "The Reds".

West Ham - Nottingham 3:2

Hneď päť gólov priniesol zápas v Londýne. Domáci vyhrávali 1:0, následne hostia otočili skóre, ale posledné slovo mala hlavička Tomáša Součeka. Dve asistencie zaznamenal James Ward-Prowse, čím zvýšil svoje konto už na celkovo päť. Lepší sú len Neto (7) a Trippier (6).

Ďalší program dnešného dňa:

Chelsea - Manchester City (17:30)