V špičkovom klube by to tak malo byť, reaguje ten Hag na fámy o Varanovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V špičkovom klube by to tak malo byť, reaguje ten Hag na fámy o Varanovi
Ten Hag bude duel s Evertonom sledovať iba z tribúny, nie od postrannej čiary.
Ten Hag bude duel s Evertonom sledovať iba z tribúny, nie od postrannej čiary.Reuters
Manažér Manchestru United Erik ten Hag (53) sa po takmer dvojtýždňovej prestávke vrátil pred novinárov v rámci predzápasovej tlačovej konferencie pred duelom 13. kola Premier League na trávniku Evertonu.

Holandský šéf lavičky zosumarizoval aktuálne dianie v kádri z pohľadu zranení a potešil sa návratu ľavého obrancu Lukea Shawa, ktorý hral naposledy ešte 19. augusta.

Odpovedal na otázky súčasnej formy tímu, defenzívy, ofenzívy i šumoch, ktoré zaplavili mediálny priestor v súvislosti s odchodom Raphaela Varana z Old Trafford. Francúz sa v posledných týždňoch vytratil zo základnej zostavy.

"Som presvedčený, že sa nám podarí dosiahnuť zlomový bod. Naši hráči sú schopní strieľať góly a niektorí to už ukázali. Rashy (Marcus Rashford) strelil v minulej sezóne 30 gólov, Rasmus Hojlund dal päť v Lige majstrov. To sú obrovské čísla. V celej Európe nie je veľa hráčov, ktorí to dokážu," reagoval ten Hag na fakt, že Manchester United strelil v 12 ligových dueloch len 13 gólov a zároveň na otázku, či Red Devils budú hľadať nového útočníka už v januári.

"Naši hráči sú schopní strieľať góly a príde chvíľa, keď sa im to podarí. Ako tím sme dobrí, myslím, že sme na piatom mieste v Premier League z hľadiska vytvárania šancí. Musia sa zlepšiť, ale oni to vedia. Musíte sa s tým vyrovnať, to je jednoducho tlak v Manchestri United," nadviazal bývalý tréner Ajaxu či Utrechtu.

Zdravotná situácia v tíme

"André (Onana) je v poriadku. V piatok trénoval. Rasmus (Hojlund) trénuje tiež, ale bude bojovať s časom. Robí veľmi dobré kroky a na konečné rozhodnutie si budeme musieť počkať. Luke Shaw bude v nedeľu k dispozícii a v nominácii."

Návrat a dôležitosť Shawa

"Dá sa spomenúť veľa vecí. Môžete spomenúť fyzické a technické schopnosti, jeho vodcovstvo. Dlho sme nemali k dispozícii ľavého obrancu. Sme veľmi radi, že je späť. Je to dobré znamenie. Pomôže nám byť stabilnejší. Som si tým istý."

Situácia s Evansom a Varanom

"K Jonnymu (Evansovi) – je na ceste späť, ale nie na Everton. Ešte nie je pripravený, ale nebude to trvať dlho. Rapha Varane, neviem, o čom hovoríte (mediálne šumy o hráčovej nespokojnosti a zámere odísť z klubu, pozn. redakcie). Sú to len fámy. Je to veľmi dôležitý hráč, ale je tu konkurencia. V špičkovom klube, akým sme my, by to tak malo byť. Keď sa musíte rozhodnúť medzi dvoma hráčmi, ktorí sú skvelí, medzi Raphaelom Varanom a Harrym Maguirem, čaká vás aj toto rozhodnutie."

Najlepšia forma v Premier League

"Videli sme zlom a videli sme, ako riešime určité situácie a teraz na nich staviame. Musíme na tom stavať, teraz nás čaká dôležitý mesiac. Tešíme sa naň so sebavedomím, v Premier League môže vyhrať každý s každým. Pre nikoho to nie sú ľahké zápasy, každý tím stratí body, ale v posledných piatich zápasoch sme vyhrali štyri. To nám dodá sebavedomie."

Manchester United v prípade výhry poskočí na šieste miesto.
Manchester United v prípade výhry poskočí na šieste miesto.Flashscore

Absencia na lavičke po nazbieraní žltých kariet

"Povedzme to tak, že nie vždy súhlasíte s rozhodcami. Myslím si, že veľa rozhodnutí v tejto sezóne išlo proti nám, videl som ich zoznam a sme v tomto na 18. mieste v lige. Avšak aj tak to musím akceptovať. Teraz som potrestaný, nebudem na lavičke, ale môže to byť výhoda. Budem mať lepší výhľad a prehľad."

Everton - Manchester United (nedeľa, 17:30)