Arsenal je novým lídrom tabuľky. Newcastle nedal šancu Chelsea, West Ham zachraňoval výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal je novým lídrom tabuľky. Newcastle nedal šancu Chelsea, West Ham zachraňoval výhru

Aktualizované
Newcastle zvládlo zápas proti Chelsea veľmi dobre.
Newcastle zvládlo zápas proti Chelsea veľmi dobre.Profimedia
V sobotnom programe 13. kola anglickej Premier League vyhral Newcastle nad Chelsea vysoko 4:1 napriek tomu, že mu v zostave chýbalo viacero zranených hráčov. West Ham v záverečných minútach zachránil víťazstvo na pôde Burnley. Brighton otočil skóre a uspel proti Nottinghamu.

Manchester City - Liverpool 1:1

Z tohto zápasu sme si pre vás pripravili samostatný článok.

Burnley - West Ham 1:2

Nováčik sa chce odlepiť z posledného miesta a vyzeralo to aj nádejne, pretože Burnley poslal do vedenia útočník Rodriguez, ktorý premenil pokutový kop. V závere však vyrovnal 19-ročný útočník Mubama. Ten vsietil svoj prvý presný zásah v Premier League a druhý v seniorskom futbale. Výsledok potom otočil vo výbornej forme hrajúci Souček. Na oba zásahy asistoval Kudus.

Luton Town - Crystal Palace 2:1

Newcastle - Chelsea 4:1

Švédsky útočník Isak otvoril skóre a strelil svoj 17. gól v PL, čím vyrovnal v tejto súťaži legendárneho krajana Ibrahimoviča. Domáci však znova museli lepiť zostavu, pre početné zranenia hral druhý raz  po sebe v základe 17-ročný záložník Miley a práve on asistoval na úvodný gól stretnutia, čím sa stal najmladším hráčom aktuálneho ročníku s "kanadským bodom".

Vyrovnať však dokázal krásnou strelou z priameho kopu Sterling. Bol to jeho jubilejný 120. gól v Premier League. Toľko ich zaznamenal napríklad Gerrard. Newcastle zlomil zápas po hodine hry, keď dvomi gólmi za minútu v podaní Lascallesa a Joelintona viedol 3:1. Navyše sa zbytočne nechal vylúčiť kapitán hostí James. Konečný výsledok korunoval Gordon.

Tréner Howe za rozhodnutého stavu doprial v nadstavení debut mladučkým hráčom, ktorí zažili debut za áčko. Na ihrisko vybehli Ndiweni a Diallo. "Straky" strelili do siete Chelsea štyri góly prvýkrát od roku 1994. Slovenský brankár Martin Dúbravka bol bohužiaľ tradične iba na lavičke náhradníkov.

Nottingham - Brighton 2:3

Brighton odohral už sedemnásty zápas Premier League po sebe, v ktorom oba tímy skórovali aspoň raz a to sa naposledy stalo Manchestru United v sezóne 1959/60. Elanga otvoril skóre, no hostia ho otočili hlavne vďaka dvom gólom Pedra a dvom asistenciám Grossa. Po červenej karte Dunka síce ešte Gibbs-White znížil, ale domácim to na body nestačilo.

Sheffield United - Bournemouth 1:3

Holanďan Kluivert sa stal po Jovetičovi druhým hráčom histórie, ktorý strelil gól v každej z TOP 5 líg sveta a od príchodu do Bournemouthu patrí do skupiny iba štyroch hráčov so štartom v každej z nich. "Cherries" strelili tri góly vonku v roku 2023 iba druhý raz. Prvý raz sa im to podarilo na pôde Tottenhamu.

Brentford - Arsenal 0:1

Brentford mohol vyhrávať, ale po veľkej chybe Ramsdalea zachránil na čiare Rice a nepustil loptu do siete. V závere rozhodol Havertz, ten hral v národnom tíme ľavého beka, ale teraz sa vrátil na svoju tradičnú pozíciu. Arsenal sa po výhre ako prvý tím dostal na hranicu 30 bodov a poskočili na prvé miesto v tabuľke. Mikel Arteta odkoučoval jubilejný 200. zápas na lavičke Arsenalu, vyhral 116 z nich. O päť viac ako legendárny Arséne Wenger.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore