Liverpool potvrdil prvé miesto, žiaril Bradley. Núñez štyrikrát trafil konštrukciu brány

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool potvrdil prvé miesto, žiaril Bradley. Núñez štyrikrát trafil konštrukciu brány
Aktualizované
Mladík Bradley bol na nezastavenie.
Mladík Bradley bol na nezastavenie.Profimedia
Futbalisti Manchestru City zvíťazili v stredajšom zápase 22. kola anglickej Premier League nad Burnley 3:1 a potvrdili druhé miesto. Liverpool hladko zdolal Chelsea, takže na čele tabuľky má o päť bodov viac.

Manchester City - Burnley 3:1

Nórsky útočník Haaland sa vrátil do hry prvýkrát od 6. decembra, naskočil z lavičky v 71. minúte. Jeho gól tentoraz mužstvo až tak nepotrebovalo, nakoľko v deň svojich narodenín sa dvakrát presadil Álvarez, ktorý na domácom Etihade skóroval už desaťkrát, v tejto sezóne to nikto nedokázal častejšie.

De Bruyne asistoval po návrate na trávniky tretí raz v rade. Celkovo sa v tomto ohľade dostal v rámci Premier League na číslo 104, čím prekonal Rooneyho (103). Historicky sú lepší už iba Giggs (162) a Fàbregas (111).

Manchester City strelil vo vzájomných zápasoch proti Burnley tridsať gólov po sebe bez toho, aby sa medzitým presadil súper. Osemkrát v rade udržal čisté konto. Túto šnúru zastavil až v závere Al Dakhil. "Citizens" však nováčika zdolali trinásty raz po sebe so skóre 46:2.

Úradujúci majster potvrdil formu. Dosiahol štvrté ligové víťazstvo v rade a ôsme za sebou vo všetkých súťažiach. 

Tottenham - Brentford 3:2

Hosťujúci útočník Toney skóroval aj v druhom stretnutí po dlhom treste za stávkovanie a po sedemnástich dueloch sa presadil dvakrát po sebe. Maupay pridal štvrtý gól v ostatných štyroch dueloch, zakaždým sa presadil raz. Aj keď to Brentford mal rozohraté dobre, nakoniec zo štadióna Tottenhamu body nedoviezol.

Skvelá osemminútovka na začiatku druhého dejstva priniesla tri góly. Jednou asistenciou prispel Werner, v druhom štarte za "kohútov" v PL to bola jeho druhá prihrávka. Rozhodol Richarlison, ktorý sa presadil sedemkrát v posledných siedmich dueloch. Celkovo má na konte osem gólov.

Liverpool - Chelsea 4:1

Fantastický zápas zažil mladý obranca Connor Bradley, ktorý strelil svoj prvý gól v Premier League a okrem toho pridal aj dve asistencie, pričom na ihrisku bol iba 68 minút. V posledných dvoch zápasoch zaznamenal dokopy bilanciu 1+4.

Vo veku 20 rokov a 206 dní je najmladším hráčom Liverpoolu s dvomi prihrávkami v jednom stretnutí od februára 2019, keď to dokázal Alexander-Arnold (20 rokov, 143 dní). "The Reds" mali stretnutie pod kontrolou napriek tomu, že Núñez nepremenil pokutový kop a opečiatkoval iba žrď.

Uruguajský útočník trafil konštrukciu brány v tejto sezóne už osemkrát a stal sa prvým hráčom histórie PL, ktorý nasmeroval loptu do žrde alebo brvna štyrikrát v jedinom zápase. Liverpool si po výhre upevnil prvé miesto, kde má o päť bodov viac ako druhý Manchester City, ale ten disponuje jedným stretnutím k dobru.

Rovnaký počet bodov ako "Citizens" má takisto Arsenal, proti ktorému odohrajú zverenci trénera Kloppa najbližšie ligové stretnutie (4. februára.). Celok z Anfieldu disponuje so skóre 51:19 najlepšou ofenzívou aj defenzívou v lige. Chelsea ostáva desiata a ukončila sériu troch výhier po sebe.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore