Prišli sme vyhrať, nie oslavovať Kloppa, tvrdí Pochettino pred bitkou na Anfield Road

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prišli sme vyhrať, nie oslavovať Kloppa, tvrdí Pochettino pred bitkou na Anfield Road

Zverencov Pochettino čaká ligový líder.
Zverencov Pochettino čaká ligový líder.Reuters
Chelsea očakáva počas ligového stretnutia s Liverpoolom na Anfield Road sentimentálnu atmosféru. Mauricio Pochettino (51) uviedol, že tím sa bude sústrediť na získanie dôležitého víťazstva, nie na udalosti spojené s oznámením odchodu Jürgena Kloppa (56) na konci sezóny.

Chelsea bude dúfať, že v stredu predĺži svoju víťaznú sériu v Premier League na štyri zápasy. Ligové dianie sa naplno obnoví po prestávke z dôvodu FA Cupu, počas ktorej Klopp oznámil, že po deviatich rokoch vedenia Liverpoolu odíde.

"Je to pre neho špeciálny zápas. Až do konca to bude vždy špeciálne. Zakaždým, keď bude hrať na Anfielde, bude to oslava. Myslím si, že si zaslúži, aby ho fanúšikovia oslavovali a dávali mu všetkú lásku," povedal Pochettino na tlačovej konferencii, no zároveň dodal:

"Musíme však prísť a vyhrať zápas. Je nám ľúto, ale nechceme sa zúčastňovať ani byť súčasťou nejakých osláv. Chceme podať dobrý výkon a zvíťaziť." Argentínčan dúfa, že prestávka nemeckého kouča nebude dlhá.

"Je to tréner a človek, ktorý mi bude chýbať. Rád sa naňho pozerám na postrannej čiare, takisto na tím, ktorý vedie. Dúfam, že bude preč len niekoľko mesiacov, možno jeden rok a potom sa vráti." Oba tímy sa stretnú aj 25. februára vo finále Ligového pohára vo Wembley.

V stredu sa do zostavy Chelsea pravdepodobne vráti obranca Malo Gusto a stredopoliar Christopher Nkunku, pričom druhý menovaný je späť v tréningovom procese po problémoch s bedrom, ktoré mal začiatkom mesiaca. "Počkáme si na poslednú chvíľu, ale v tejto chvíli je to dobrá správa, že sa nám uzdravili dvaja hráči," vravel kormidelník "The Blues".

Napriek tomu, že manažér nemá k dispozícii kompletný káder, neočakával s blížiacim sa dňom uzávierky prestupov veľkú aktivitu na prestupovom trhu. "Na štvrtok sa neteším. Nebude sa diať príliš veľa vecí. Sme pokojní, trh takisto" povedal.

Posledné výsledky zápasov Chelsea s Liverpolom.
Posledné výsledky zápasov Chelsea s Liverpolom.Flashscore