Dukla reaguje na dieru po Uhrinčaťovi, na hosťovanie prichádza Mensah zo Žiliny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dukla reaguje na dieru po Uhrinčaťovi, na hosťovanie prichádza Mensah zo Žiliny
Banská Bystrica zalepila dieru po Uhrinčaťovi Mensahom.
Banská Bystrica zalepila dieru po Uhrinčaťovi Mensahom.Facebook: MFK Dukla Banská Bystrica
Ghanský obranca Ivan Mensah (19), ktorý stihol zasiahnuť do dvoch zimných prípravných stretnutí za MFK Dukla Banská Bystrica, je novou posilou klubu spod Urpína. Prichádza na hosťovanie z MŠK Žilina, dohoda zahŕňa aj opciu na trvalý prestup.

V drese svojho nového zamestnávateľa sa predstavil Mensah v prípravných dueloch proti Považskej Bystrici a Spišskej Novej Vsi. Kmeňový hráč Žiliny od sezóny 2022/2023, kde hral za druholigový B-tím, prichádza do Banskej Bystrice v čase, keď tím hľadal náhradu za Jakuba Uhrinčaťa.

Jozef Mores, športový riaditeľ Dukly, vyjadril svoje pocity ohľadom príchodu Mensaha: "Po odchode Jakuba Uhrinčaťa do Sparty Praha sme potrebovali zareagovať. Z tohto dôvodu sme už dlhšiu dobu pracovali na príchode Ivana Mensaha. Som rád, že sa to podarilo a môže sa pripravovať s mužstvom. Už v januári s nami strávil niekoľko dní, počas ktorých naznačil potenciál aj do budúcnosti."

Štatistiky Mensaha z posledných sezón.
Štatistiky Mensaha z posledných sezón.Flashscore

Mensah sa okomentoval svoj príchod po stredajšom tréningu na Štiavničkách: "Bolo to veľmi zaujímavé, lebo som do poslednej chvíle nevedel, či prídem, alebo nie. Keď som sa dozvedel, že je to možné, tak som bol šťastný, lebo som sem veľmi chcel prísť. Rozhodol som sa prijať ponuku hlavne preto, lebo tréner ma tu chcel. Rozprával som sa s ním, páčila sa mi jeho predstava. To je vždy veľmi pozitívne, keď tréner vidí, čím by ste mohli pomôcť tímu."

Banskobystričania bojujú na záver základnej časti Niké ligy o postup medzi prvú šestku. Dve kolá pred koncom im patrí v tabuľke piata priečka s 33 bodmi, rovnako ich majú na konte i šiesty Trenčín a siedma Podbrezová. Dukla sa v sobotu predstaví na pôde tretej Trnavy.

Záver základnej časti Niké ligy sľubuje poriadnu drámu v boji o TOP 6.
Záver základnej časti Niké ligy sľubuje poriadnu drámu v boji o TOP 6.Flashscore