Michalovciam má pomôcť expert na záchranu. Mužstvo povedie František Straka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovciam má pomôcť expert na záchranu. Mužstvo povedie František Straka

Aktualizované
Straka má pred sebou ďalšiu výzvu.
Straka má pred sebou ďalšiu výzvu.Profimedia
Peter Struhár (40) už nie je trénerom MFK Zemplín Michalovce. Nikéligový celok preberá český kormidelník František Straka (65), ktorý ho má udržať v najvyššej súťaži.

Michalovce sa v lige trápia, v sezóne nezvíťazili ani raz. Naposledy doma ťahali za kratší koniec v súboji Ružomberkom a po dvadsiatich kolách im v tabuľke patrí predposledné jedenáste miesto s dvojbodovým náskokom na posledné Zlaté Moravce, ich manko na desiate Košice je však sedembodové. Mužstvo má navyše druhú najhoršiu ofenzívu v súťaži - strelilo len 14 gólov. 

Tím na začiatku sezóny trénoval Marek Petruš, po neuspokojivých výsledkoch ho v septembri nahradil na lavičke Struhár, ale želaný efekt nepriniesol. Lodivod viedol Zemplínčanov v dvanástich ligových stretnutiach, v ktorých sa mu podarilo dosiahnuť päť remíz. Zaujímavosťou je, že svoju premiéru aj derniéru na michalovskej lavičke zažil proti rovnakému súperovi - Ružomberku, v ktorom predtým pôsobil. V realizačnom tíme zostali asistent Patrik Durkáč aj tréner brankárov Maroš Ferenc. Klub to potvrdil na oficiálnej stránke.

"Jediný a hlavný dôvod je ten, že sme ešte nevyhrali, čo je rarita. Po jeseni sme skončili so šiestimi bodmi, pričom doteraz náš najhorší výsledok bolo štrnásť bodov. Mysleli sme si, že zimné zmeny v kádri hru mužstva zlepšia, ale náš herný prejav v jarnej časti bol horší ako na jeseň. Keďže sa jedná o veľmi vážnu vec, ktorou je vypadnutie z prvej ligy, rozhodli sme sa konať veľmi rýchlo," povedal člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol.

Straka naposledy trénoval v minulej sezóne AS Trenčín, ktorý prebral v marci 2023 a udržal ho v najvyššej súťaži. Vo futbalovej sfére má povesť špecialistu na záchranu zostupom ohrozených klubov: "S týmito situáciami ma zvyknú spájať a nevadí mi to. Skúsenosti, ktoré človek má, predsa odovzdáva ďalej," vyjadril sa tesne po podpise zmluvy s Trenčanmi. Na Slovensku v minulosti pôsobil aj ako kouč Slovana a Ružomberka.

"František Straka bol v Trenčíne práve v takej istej úlohe, akú bude mať aj u nás. Sme veľmi radi, že prijal našu ponuku. Misiu v klube odštartuje vo štvrtok. Všetci pevne veríme, že bude úspešná," vyjadril sa Sabol.

Najbližší program Michaloviec.
Najbližší program Michaloviec.Flashscore