Tuchel na konci sezóny opustí Bayern Mníchov. Možní nástupcovia? Klopp či Xabi Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tuchel na konci sezóny opustí Bayern Mníchov. Možní nástupcovia? Klopp či Xabi Alonso
Aktualizované
Thomas Tuchel skončí na lavičke Bayernu Mníchov.
Thomas Tuchel skončí na lavičke Bayernu Mníchov.Profimedia
Thomas Tuchel (50) nebude v nasledujúcej sezóne trénovať Bayern Mníchov. Bývalý manažér Paríža St. Germain a Chelsea sa s bavorským klubom dohodol na ukončení spolupráce na konci tohto ročníka. S informáciou prišla nemecká redakcia televízie Sky Sports a následne ju potvrdil bavorský celok na svojej webovej stránke.

Tuchel by sa mohol stať prvým trénerom od roku 2012, ktorý s Bayernom nezíska majstrovský titul. Po nedeľňajšej senzačnej prehre 2:3 v Bochume strácajú jeho zverenci na vedúci Leverkusen už priepastných osem bodov. Naposledy nedoviedol klub k prvenstvu v domácej lige Jupp Heynckes.

Po tomto kroku môže byť letná prestávka ešte zaujímavejšia z hľadiska pohybov trénerov ako hráčov. Už v predstihu ohlásili zmenu po sezóne v Liverpoole, kde na vlastnú žiadosť odíde Jürgen Klopp, a v Barcelone, kde to isté urobí Xavi.

Úspešnosť trénerov Bayernu.
Úspešnosť trénerov Bayernu.Flashscore

Práve Klopp a súčasný lodivod Leverkusenu Xabi Alonso, ktorý v Bayerne odohral tri sezóny a v jeho drese v roku 2017 ukončil svoju bohatú kariéru, sú podľa nemeckých médií najvážnejšími kandidátmi na prestížny post.

Tuchel, ktorý predtým viedol nemecký Dortmund a predminulý rok triumfoval s Chelsea v Lige majstrov, vydrží na jednej z najznámejších adries futbalovej planéty len niečo vyše roka. Pôvodný kontrakt mal ešte na budúcu sezónu. V marci minulého roka nahradil Juliana Nagelsmanna a na jar oslavoval s Müllerom a spol. jedenásty titul za sebou.

Bayern je teraz ďaleko od obhajoby titulu. Okrem toho vypadol z domáceho pohára v druhom kole a v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov prehral v Ríme s Laziom 0:1, pričom za celý duel nevyslal na bránu ani jednu strelu.