Kimmich vs. Tuchel: Vzťah na bode mrazu. Opora stratila postavenie a myslí na letný odchod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kimmich vs. Tuchel: Vzťah na bode mrazu. Opora stratila postavenie a myslí na letný odchod
Kimmich bol v nedeľu veľmi frustrovaný.
Kimmich bol v nedeľu veľmi frustrovaný.Profimedia
Stredopoliar Bayernu Leon Goretzka (29) opísal aktuálnu situáciu mužstva ako horor, ktorý sa nekončí. Treba priznať, že udrel klinec po hlavičke. Nemeckého hegemóna, ktorý získal neuveriteľných 11 ligových titulov v rade, totiž sužuje výsledková depresia. Tá si vyberá daň už aj vo vnútri kabíny. Svoje by o tom mohol rozprávať "zloduch" posledných dní Joshua Kimmich (29).

Nemecký reprezentant po poslednom neúspechu mužstva verejne vybuchol. Po prehre 2:3 v Bochume, ktorá bola zhodou okolností treťou porážkou Bavorov v rade (prvýkrát od roku 2015), kamery zachytili Kimmicha pri ostrej výmene názorov s asistentom trénera Zsoltom Löwom. Nebyť Manuela Neuera, slovná prestrelka mohla prerásť do fyzického stretu.

"Viem, čo sa stalo," vysvetľoval neskôr v mixzóne hlavný tréner Thomas Tuchel a vzápätí dodal: "Ale nie je to pre verejnosť. Taká je futbalová šatňa, je emotívna. O ničom to nevypovedá."

Ku všetkému sa neskôr vyjadril aj generálny riaditeľ klubu Jan-Christian Dreesen a snažil sa pochopiť pocity hráča, ktorý bol 63. minúte stiahnutý z ihriska: „Joshua musel byť na lavičke náhradníkov trochu rozrušený, ale to je normálne. Vždy do toho dáva všetko a chce vyhrať. Je pochopiteľné, že bol v tej chvíli jednoducho naštvaný."

Lenže v prípade Kimmicha nešlo o prvý a ojedinelý incident. Ako píše nemecký denník Bild, vzťah medzi dlhoročnou oporou Bayernu a Thomasom Tuchelom je na bode mrazu. "Kimmich sa cítil odstrčený už vlani v lete, pretože Tuchelovou hlavnou prioritou bolo získať stredného stredopoliara, ktorý by bol na ihrisku skutočným šéfom," uvádza Bild.

Tuchel navyše pridal Kimmichovi "soľ do rany" pred zápasom s Leverkusenom (0:3), pred ktorým nemecký internacionál tvrdo pracoval na návrate po zranení. Bývalý tréner Chelsea či PSG však v najdôležitejšom zápase sezóny ukázal na Goretzku a iba 19-ročného Aleksandara Pavloviča. "To ho nesmierne rozladilo," dodal Bild o Kimmichovi.

Zatiaľ čo pod Julianom Nagelsmannom bol Kimmich na ihrisku akousi predĺženou rukou trénera, pod Tuchelom výsostné postavenie dávno stratil. "Preto teraz uvažuje, že v lete Bayern opustí," uzatvára Bild svoj pohľad na kauzu Kimmich vs. Tuchel.