Bayern prežíva ťažké obdobie, priznal Kane. Cez víkend vyzve Berov Bochum

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern prežíva ťažké obdobie, priznal Kane. Cez víkend vyzve Berov Bochum

Harry Kane priznal, že jeho tím má za sebou náročný týždeň.
Harry Kane priznal, že jeho tím má za sebou náročný týždeň.AFP
Bayern Mníchov zažíva jeden z najhorších týždňov za posledné obdobie. V nedeľu zavíta do Bochumu a ak nevyhrá, môže za lídrom Bundesligy Leverkusenom zaostávať o priepastných osem bodov.

Bayern v sobotňajšom priamom súboji s hlavným rivalom o titul prehral v Leverkusene 0:3 a aby toho nebolo málo, v stredu nestačil na Lazio (0:1), čo bola jeho prvá porážka v osemfinále Ligy majstrov od roku 2012.

"Prechádzame ťažkým obdobím, to sa nedá zakryť," vyjadril sa v stredu útočník Bavorov a kapitán anglickej reprezentácie Harry Kane. "Neviem si vysvetliť obrovský pokles nášho výkonu v druhom polčase," dodal frustrovaný tréner Thomas Tuchel.

Reakcia z tábora bavorského veľkoklubu sa fanúšikom nepozdávala. Štatistiky nie sú o nič príjemnejšie. Bayern prehral dvakrát po sebe prvýkrát od januára 2021 a premiérovo od roku 2015 vyšiel v dvoch po sebe idúcich stretoch gólovo naprázdno. Navyše pri prehre s Laziom nezaznamenal ani jednu strelu na bránu, čo sa mu naposledy "podarilo" v roku 2019 pri bezgólovej remíze s Liverpoolom.

Údaje zo vzájomných súbojov s nadchádzajúcim ligovým súperom sú oveľa priaznivejšie. Bayern vyhral štyri z posledných piatich proti Bochumu, z toho tri s drvivým skóre 7:0. Napriek tomu však Mníchovčania nemusia mať v nedeľu úplne jednoduchý zápas - Bochum je síce na 14. mieste, v tejto sezóne však doma prehral iba raz. 

Celkovo padol sedemkrát, čo je najlepšia bilancia zo všetkých tímov mimo prvej šestky. Mužstvo, v ktorom hrá slovenský reprezentant Matúš Bero, má na konte 10 remíz, čo je najviac v celej lige.

Po vyradení Bayernu z Nemeckého pohára treťoligovým Saarbrückenom hrozí mníchovskému gigantovi, že prvýkrát od roku 2012 zažije sezónu bez pohára.

Tabuľka Bundesligy.
Tabuľka Bundesligy.Flashscore

Kane, ktorý napriek žiarivej kariére ešte nezískal tímovú trofej, vyzval svojich spoluhráčov, aby hodili ťažký týždeň za hlavu a sústredili sa na ďalšiu výzvu. 

"Ešte stále máme pred sebou veľké veci, o ktoré musíme bojovať. Nikdy sa nevzdáme. Jeden zápas alebo dokonca jeden moment môže vo futbale veľa zmeniť. Musíme sa pokúsiť ho nájsť," povedal anglický útočník. V sobotu hrá Leverkusen na pôde nováčika Heidenheimu - ani toto stretnutie nie je také jednoduché, ako by sa mohlo zdať.

Tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel.
Tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel.AFP

Heidenheim, ktorý je na deviatom mieste, prežíva úspešnú premiérovú sezónu v najvyššej súťaži a to najmä vďaka skvelým domácim výsledkom. V 15-tisícovej Voith-Arene získal 18 z 27 bodov a za celý rok prehral len dvakrát. Ak by tam Leverkusen stratil body, dal by Bayernu šancu. To je všetko, čo 33-násobný nemecký majster potrebuje.

Forma tímu Xabiho Alonsa však nenaznačuje, že by mal v dohľadnom čase zakopnúť. Po 21 dueloch má na konte 55 zo 63 možných bodov. Bayern získal v minulej sezóne titul so 71 bodmi v 34 zápasoch.

Bochum - Bayern (nedeľa, 17:30)