Kríza Bayernu sa prehlbuje, jeho sériu víťazstiev proti talianskym klubom preťal kanonier Immobile

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kríza Bayernu sa prehlbuje, jeho sériu víťazstiev proti talianskym klubom preťal kanonier Immobile

Hráči Lazia oslavujú jediný gól stretnutia.
Hráči Lazia oslavujú jediný gól stretnutia.Profimedia
Futbalisti rímskeho Lazia zvládli úvodný osemfinálový zápas Ligy majstrov a na domácom trávniku porazili Bayern Mníchov najtesnejším rozdielom 1:0. O osude stretnutia rozhodol premenený pokutový kop v podaní Cira Immobileho (33). Odveta je na programe 5. marca.

Lazio - Bayern 1:0

O favoritovi stretnutia nebolo pochýb, hoci Bavori cez víkend utrpeli facku v podobne prehry 0:3 s Leverkusenom a ich obhajoba majstrovského titulu dostala vážne trhliny. Domáci naopak uspeli v dueli s Cagliari a výhrou ukončili trojzápasovú sériu domácich stretnutí bez trojbodového zápisu. Ich cieľom bolo teda prekvapiť. Lazio to však na nemecké kluby dlhodobo nevedelo, vyhralo len jediný z posledných siedmich súbojov.

Diváci v prvom polčase gól nevideli. Zaujímavú šancu mal po polhodine hry Leroy Sané, ktorý zahrával priamy kop a lopta len tesne dopadla vedľa svätyne Ivana Provedela. Tri minúty pred koncom prvého dejstva pohrozil Musiala, ale v páde nedokázal dopraviť prihrávku od Harryho Kanea do siete.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform

Hráči Bayernu tak po polčasovom hvizde dúfali, že budú pokračovať v nastavenom trende - 7 z posledných 8 gólov v Lige majstrov totiž strelili po 60. minúte. Po zmene strán sa o slovo prihlásil 22-ročný dánsky útočník Gustav Isaksen - najskôr síce nezvládol situáciu pred Manuelom Neuerom, no následne si v pokutovom území vypýtal tvrdý faul, za ktorý videl Dayot Upamecano červenú kartu.

Pokutový kop premenil Ciro Immobile, ten nedávno oslávil 200. gól v Serii A. V Lige majstrov to bol jeho štvrtý presný zásah v aktuálnom ročníku. Bayern už vyrovnať nedokázal a boj o svoje 12. štvrťfinále LM z posledných 13 účastí tak bude pre bavorský veľkoklub mimoriadne náročný, v stretnutí navyše nevystrelil na bránu ani raz. Lazio tak ukončilo impozantnú sériu Mníchovčanov proti klubom zo Serie A, vyhrali päť zápasov za sebou. Aby toho nebolo málo, okúsili prvú porážku v úvodnom osemfinálovom súboji milionárskej súťaže za 11 rokov.

Stolička pod Thomasom Tuchelom sa trasie ešte viac. Kormidelník prehral na lavičke Bayernu už 10 zo svojich 43 súťažných stretnutí, čo je rovnaký počet, aký zaznamenal jeho predchodca Julian Nagelsmann v 84 meraniach síl.