Prehru z ligy chce Bayern využiť na triumf v Ríme. Každý je motivovaný a hladný, tvrdí Neuer

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prehru z ligy chce Bayern využiť na triumf v Ríme. Každý je motivovaný a hladný, tvrdí Neuer

Neuerov tím postihla kríza.
Neuerov tím postihla kríza.AFP
Kapitán Bayernu Mníchov Manuel Neuer (37) zdôraznil, že v klube nie je žiadny problém s prístupom lídrov mužstva. Vyjadril sa tak po tom, ako Leverkusen uštedril Bavorom prehru 0:3 a ohrozil ich dlhoročné kraľovanie v Bundeslige. Teraz pred nimi stojí skúška v Lige majstrov.

Bayern sa musí rýchlo spamätať z víkendového poníženia od Leverkusenu, v stredu ho totiž v Lige majstrov čaká osemfinálový duel v Ríme, kde ho od 21:00 vyzve domáce Lazio. Mníchovčania vyhrali domácu súťaž jedenásťkrát v rade, aktuálne ich trápi päťbodová strata na spomínaný Bayer. Neuer uviedol, že nie je len na starších hráčoch, aby situáciu zvrátili:

"Vo vlastných radoch máme veľa lídrov. Thomas Müller nebol na ihrisku, Joshua Kimmich nastúpil ako náhradník a bol zranený. Je pravda, že s dobre zohratým tímom a určitou kostrou mužstva sa dajú veci vyriešiť. Ak ale chýba jeden z lídrov, ako to bolo proti Leverkusenu, musia to za neho prevziať iní."

Thomas Tuchel sa v klube, kde sú tréneri hodnotení predovšetkým na základe výsledkov v Lige majstrov, ocitá pod čoraz väčším tlakom, najmä v posledných rokoch, keď sa vďaka finančnej sile Bayernu stala domáca dominancia formalitou.

Dni Tuchelovho predchodcu Juliana Nagelsmanna boli spočítané po tom, ako bol Bayern v roku 2022 vyradený Villarrealom vo štvrťfinále LM. Zlý výkon proti Laziu, ktoré sa nachádza na ôsmom mieste v tabuľke Serie A, by mohol kormidelníka posunúť bližšie k odchodu, a to necelý rok po príchode k nemeckému majstrovi.

"Musíme si zo zlého zápasu s Leverkusenom niečo vziať a premeniť to na pozitívum. Každý je motivovaný a hladný po tom, aby sme podali lepší výkon. Lazio možno nie je tímom s najväčším menom, ktoré majú ľudia na jazyku, trápili sme sa však už aj proti slabším súperom. Zaslúžia si byť vo vyraďovacej fáze, nechystáme sa podceniť žiadneho súpera," dodal Neuer.